Atidarymo šventės vinimi tapo dainininkės Justės Arlauskaitės-Jazzu koncertas, į kurį atvyko ir būrys žinomų Lietuvos pramogų pasaulio bei kultūros atstovų, tarp jų ir gegužės pabaigoje pirmagimio susilaukusi Aistė Paškevičiūtė.

Renginyje taip pat buvo galima sutikti Jurgitą Jurkutę, Oneidą Kunsunga-Vildžiūnienę su vyru Mykolu Vildžiūnu, Oskarą Koršunovą su širdies drauge Monika Dirsyte, Seimo narį Arvydą Anušauską su žmona Lina ir daugelį kitų.

Naujos meno erdvės idėjos autorė – Vaida Navickaitė, vėliau prie jos prisijungė projekto vadovė Liucina Macialo, dizainerė Renata Mikailionytė ir architektas Augustas Minkauskas.

Sukurti šią netradicinę erdvę V. Navickaitę įkvėpė M. K. Čiurlionio kūrinys „Miškas“.

Sporto rūmai – urbanistinė vieta kurianti kontrastą. Mes norėjome tuo kontrastu pasinaudoti ir priversti žmones pajusti, kad tarp miesto blokų tikrai yra įsikūręs miškas. Norėjome stebinti ir šokiruoti, daryti tai, kas nėra patogu, sukurti miško imitaciją, atkelti gamtą į miestą“, – pasakojo projekto vadovė Liucina Mackialo.

Daugiau nei 260 kvadratinių metrų plote dizainerė R. Mikailionytė sukūrė Kuršių Nerijos gamtos įkvėptą mistišką ir energetiškai įkrautą vietą.

„Norėjau, kad „MIŠKE“ atsispindėtų saulės nugairintas ruduo, – pasakojo šio projekto vizualiu įgyvendinimu pasirūpinusi R. Mikailionytė. – Kaip ir tikrame, taip ir mūsų „MIŠKE“ nėra išpuoselėtos ir idealios tvarkos. Tačiau nebuvo taip lengva ir paprasta padaryti tą netvarką. Nes net netvarkoje gali įžvelgti daug harmonijos ir ritmo. Labai sunku atkartoti gamtą, tu iš jos gali tik pasisemti idėjų. Turi nuodugniai stebėti, kaip išsidėstę auga, vienas su kitu sąveikauja miško augalai. Visa tai ir stengiausi perteikti „MIŠKE“.

Erdvė veiks rugsėjo 21- spalio 18 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)