Vasaros pabaigoje žinomo muziko žmona DELFI tikino, kad M. Adomaitis bendrauti su žiniasklaida dar nepasirengęs.

Tačiau tarptautinį pripažinimą pelnęs vienas garsiausių Lietuvos muzikos prodiuserių šį rudenį į viešumą grįžta su naujiena.

M. Adomaitis bendradarbiaus su VCO ir Dalia Ibelhauptaite.

Kartu su režisiere, Gintaru Rinkevičiumi, operos solistais Asmik Grigorian ir Kostu Smoriginu elektroninės muzikos kūrėjas naujam skambesiui prikels operą „Karmen“.

„Su Marijumi bendraujame jau penkerius metus - nuo „XYZ“ projekto laikų. Jau prieš metus buvo gimusi idėja sukurti pilno metro elektroninę operą. Ir, žinoma, čia net abejonių nekilo, kokį kūrinį pasirinksim. Marijaus kūryba visada ryškiai išsiskyrė iš kitų tiek klasikinės muzikos suvokimu, tiek jos interpretacija ir originalumu. Jis yra vienintelis Lietuvoje, galintis įgyvendinti šią mūsų idėją“, - pasakojo D. Ibelhauptaitė.

Po ilgos pertraukos apie visą pasaulį sudrebinusį skandalą spaudos konferencijoje prabilo ir pats M. Adomaitis.

„Opera „Karmen“ man yra didelė dovana dėl daugelio dalykų. Viena iš jų yra Dalios ir „bohemiečių“ palaikymas mano juodame laikotarpyje, dėl kurio pats esu kaltas. Kaip jau minėjo Dalia, statėme kartu „XYZ“. Šįkart nusprendėme statyti vientisą operą elektroninėje interpretacijoje. Tai iššūkis man kaip muzikantui. Elektroninėje muzikoj dominuoja minimalizmas, o čia eina kalba apie „Karmen“. Ši opera man taip pat yra dovana dėl to, kad galiu pasakyti apie toleranciją“, - sakė M. Adomaitis.

„Ten Walls“ slapyvardžiu visame pasaulyje išgarsėjęs muzikos kūrėjas taip pat viešai atsiprašė už savo pasisakymą socialiniame tinkle.

„Norėčiau viešai visų atsiprašyti už visiškai nelogišką ir absurdišką postą. Nenorėjau nieko įžeisti. Tarp jų ir savo draugų. Norėčiau paaiškinti, kodėl taip nutiko. Pastarieji metai buvo sunkūs, nes turėjau apie keturis šimtus skrydžių. Poilsį galėjau pamiršti. Turas buvo suplanuotas po Europą, kelionė tęsėsi per Ameriką. Dirbau ir keliavau daug - nuo Afrikos iki Australijos. Pavasarį man „pavažiavo stogas“, persitempiau ir susirgau. Dėl to ir prirašiau visišką absurdą, kurio nėra mano galvoje. Nesu homofobas. Mus su broliu mokė tolerancijos. Pažįstu daug homoseksualių Lietuvos ir užsienio atlikėjų, prodiuserių, didžėjų, kurie tapo mano draugais. Draugai klausė, kas nutiko, gal kažko pavartojau. Alkoholio aš daug metų nevartoju. Bet dėl išsekimo tikrai jaučiausi kaip pavartojęs alkoholio. Noriu padėkoti savo draugams gėjams, kurie palaikė mane sunkiausiu gyvenime etapu. Tikrai visų atsiprašau ir noriu pakviesti į šią operą, kurią dedikuoju tolerancijai globalia prasme“, - sakė M. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (443)