Daug metų su S. Povilaičiu pažįstamas Simonas Donskovas DELFI prisipažino, kad pradžioje žinią apie bičiulio ligą palaikęs gandais. „Mane irgi dešimt kartų laidojo. Bet nereikia taip liūdnai. Mes dar tikrai dainuosime su juo“, – neabejoja lietuviškos estrados atlikėjas.

Su S. Povilaičiu S. Donskovas keletą metų dainavo ansamblyje „Nerija“. Bet vyrai jau prieš tai buvo pažįstami, mat vienas buvau kilęs iš Klaipėdos, kitas gyveno Palangoje.

Pasakodamas apie savo draugystę su scenos kolega ir bendražygiu, S. Donskovas pabrėžė nenuginčijamą Stasio talentą.
Simonas Donskovas

„Stasys yra labai gabus žmogus. Turi Dievo dovaną. Jis man parašė keletą dainų dar tais laikais, kai buvo normalus žmogus ir taurelę išlenkdavo, – šypsosi S. Donskovas. – „Laiko ratą“ iki dabar dainuoju. Šią dainą visada lydi bisai ir „trisai“. Dainoms žodžius jis rašydavo tikrai kietus. Tie tekstai išieškoti, ne šiaip apie meiles-seiles. Stasys yra labai nekvailas žmogus. Šimtą devyniasdešimt metų mokėsi, baigė žurnalistiką. Turi analitinį protą.“

Atlikėjas pabrėžia, kad tiek seniau, tiek dabar S. Povilaitį netgi scenos kolegos vadina mega žvaigžde.

„Mes visi turėjome savo gerbėjų ratą, bet su juo nepalyginsi. Mūsų statusas buvo toks, kaip dabar „Žalgirio“ krepšininkų. Visos moterys kraustėsi dėl „Nerijos“ vyrų iš proto. Žinoma, Stasys vedęs nuostabią žmoną Birutę. Aš buvau viengungis, tad mūsų keliai dėl moterų nesusikirsdavo“, – šmaikštauja jis.

S. Donskovas prisimena, kaip „Nerijos“ laikais reikėjo atlikėjams turėti daug sveikatos ir valios, nes jei kokio kolūkio pirmininkas nuimdavo gerą derlių, būtinai pakviesdavo koncertuoti ansamblį.

„Atsisakyti išlenkti taurelę tais laikais nebūdavo galimybės. Bet Stasys visada suprasdavo mus, pijokus. Su užuojauta pažiūrėdavo, bet niekada mūsų nemoralizuodavo“, – patikslina S. Donskovas, iki šių dienų su kolega išlaikęs bičiuliškus santykius.

Tiesa, vyrų humoro kai kurie žmonės ir nesuprasdavo: „Mes mėgdavome pasišpilkuoti. Bet visada draugiškai, broliškai. Aš jį visada vadindavau „Gerbiamas Stasy, jūs vėluojate“. O jis man atsakydavo: „Gerbiamasis Simonai, o jūs eikite į kampą pastovėti ir taip nesinervinkite.“
Vitalis Pauliukas

Kitas „Nerijos“ narys Vitalijus Pauliukas prisimena, kad su S. Povilaičiu visada puikiai sutardavo. Kai ansamblis išsiskirstė, kiekvienas artistas pradėjo savo solinę veiklą, vyrai susitikdavo rečiau.

Tačiau paskutiniu metu juodu likimas vėl dažnai suvesdavo scenoje. Lietuvos estrados grandai turėjo pasirodyti bendrame „Nerijos“ ansamblio jubiliejiniame renginyje. Tačiau dėl S. Povilaičio sveikatos, nuo liepos mėnesio buvo atšaukti visi maestro pasirodymai.

„Šių metų pradžioje koncertavome Kauno filharmonijoje. Dabar planuojame „Nerijos“ 45-ojo jubiliejaus koncertus. Duok Dieve, kad jam sveikata pasitaisytų. Jis yra stiprus žmogus. Visada geros nuotaikos. Tikiu, kad su juo susitiksime dar ne viename koncerte“, – tikino V. Pauliukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (446)