„Todėl galbūt ir susidaro įspūdis, kad vis dar dirbu. Rugsėjo 1-ąją kaip tik vesiu renginį prie Prezidentūros, kurį taip pat rodys nacionalinis transliuotojas“, – DELFI pasakojo S. Stankevičiūtė–Vozbutienė.

Dabar verslininkė veda renginius ir koncertus nebent savo malonumui.

Užsienyje žiniasklaida vertina brandaus amžiaus, patyrusius ir ilgametę patirtį turinčius vedėjus. Lietuvoje televizijos dažniau samdo jaunus, gražius žmones, kartais neturinčius jokios profesinės patirties. Tačiau tokio prodiuserių požiūrio poni Sigita nesureikšmina.
Sigita Stankevičiūtė – Vozbutienė

„Subręsime ir mes. Mūsų Nepriklausomybei tik ketvirtis amžiaus. Tada viską norėjome nubraukt, viską daryti kitaip nei buvo iki tol. Tačiau viskas yra labai gerai. Jaunystė – labai geras dalykas, – sako ponia Sigita. – Tik, kaip sakoma, jaunystė laikina, vėliau reikalingi kiti pasiteisinimai. Man atrodo, ateis laikas ir subrendusiems. Juo labiau, kad turime nemažai pavyzdžių: mūsų kolegė Regina Jokubauskaitė, Algimantas Čekuolis, Laima Kybartienė. Man labai žavu, kai informacines laidas veda žmonės su patirtimi. Tačiau labai žavūs tiek jauni, tiek brandaus amžiaus.“

Daug metų televizijai atidavusi buvusi diktorė juokiasi, kad tiek seniau, tiek dabar laidas pristatydavo viena graži mergina, kita tokia kaip ji – „šiaip sau“.
Sigita Stankevičiūtė

„Mūsų darbas buvo savotiškas vakaro programos apšildymas. Bet po Nepriklausomybės pasigirdo priekaištų, kad diktoriai turi palikti eterį, nes skaito svetimus tekstus“, – diktorių eros pabaigą prisimena pašnekovė, pastebėjusi, kad dabar daugelis vedėjų vis tiek iš suflerių skaito kitų žmonių parašytus tekstus.

Netrukus 56-ąjį savo gimtadienį švęsiančios moters grožis laiko tėkmei nepavaldus. Charizmatiškoji S. Stankevičiūtė–Vozbutienė LRT radijuje ir televizijoje dirbo apie 20 metų. Nuo tų laikų ji beveik nepasikeitė iki šiol.

„Buvau jauna ir graži, likau tik graži, – juokiasi ponia Sigita. – Žmogaus išvaizda yra skonio reikalas. Vienam visai gražus atrodai, kitas nelabai mėgsta. Prieš gamtą nepašokinėsi. Kaip genuose užkoduota, toks ir esi. Svarbu, kad sveiki būtume.“
Sigita Stankevičiūtė – Vozbutienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)