Kubą išmainė į Lietuvos pajūrį

Jevgenijus Baltarusijoje turi įkūręs savo šokių studiją, gastroliuoja ir su savo baleto grupe „Body Action“, daug metų šoko Niujorke, Majamyje, Karibuose, Bahamuose, Šanchajuje.

Šokėjui darbą Palangos naktiniame klube pasiūlė jo vadybininkė. J. Jakišas vasarą turėjo galimybę išvykti dirbti į Kubą, tačiau nusprendė apsistoti Lietuvos kurorte.
Šokėjas iš Baltarusijos Jevgenijus Jakišas

„Kai grįžau iš Kinijos, norėjau pabūti su savo tėvais. O vadybininkė pasiūlė atvažiuoti pailsėti ir padirbėti prie jūros. Šią vasarą turėjau porą laisvų mėnesių, tačiau nenorėjau atostogauti. Nors mane kvietė šokti ir Kubos naktiniuose klubuose, nusprendžiau likti arčiau savo gimtinės ir pasirinkau darbą Palangoje. Kodėl? Kuboje smagu nebent turistams atostogauti. Dirbti ten nėra taip gerai. Kai buvau mažas, Palangoje dažnai atostogaudavome su tėvais. Žinoma, dabar viskas pasikeitę, nežinojau, kokia čia kultūra, kas žmonėms patinka, - prisipažįsta jis. - Tiesa, šiek tik nusivyliau tuo, ką atvažiavęs radau. Nes tikėjausi kiek kitokio klubo. Bet darbas yra darbas.“

Norėtų čia ir pasilikti

Jaunas vyras nenusimena. Jo keliai netikėtai susikirto su Beata Wilkin iš grupės „Funky“, su kuria jis dabar šoka visuose pasirodymuose ir džiaugiasi neįtikėtinai šilta Lietuvos publika.
Šokėjas iš Baltarusijos Jevgenijus Jakišas su grupe "Funky"
„Ji apie mane išgirdo Vilniuje. Beatai reikėjo šokėjų, todėl ji mane susirado ir pasiūlė prisijungti prie grupės. Labai džiaugiuosi, kad ją sutikau. Galima sakyti, ji mane išgelbėjo. Nes darbas su jos grupe yra tikra atgaiva sielai. Kai išeini į sceną su tokia garsia ir prestižine grupe kaip „Funky“, pasijunti tikru artistu. Man labai patinka jos kūryba. Šokant naktiniame klube susiduri su rutina. O per koncertus gali atskleisti savo kūrybą, - sako J. Jakišas. - Likau labai sužavėtas Lietuvos publika. Nemaniau, kad čia gyvena tokie šilti ir emocingi žmonės.“
Šokėjas iš Baltarusijos Jevgenijus Jakišas

Į Singapūrą grįžti spės bet kada

Baltarusijoje Jevgenijus dažnai rengia įvairias menines socialines akcijas. Menas, pasak jo, yra skirtas saviraiškai. O darbas naktiniuose klubuose reikalingas tam, kad jis galėtų pragyventi.

„Žmogui svarbi savirealizacija. Kūryba ir jos įvertinimas. Įvertintas jaučiuosi būtent koncertuodamas su „Funky“. Man tai labai svarbu. Rudenį ketinau vėl grįžti į Singapūrą, bet noriu save realizuoti Lietuvoje. Čia juk, vis dėlto Europa. Kūrybai čia daugiau laisvės ir erdvės. Į Singapūrą išvažiuoti galiu bet kada. Baltarusijoje padariau viską, ką galėjau, todėl bijau praleisti savo šansą įsitvirtinti Lietuvoje“, - DELFI prisipažino šokėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)