Sukiojasi gerbėjai

18-metė Jonė Aleksynaitė Palangos gelbėjimo stotyje dirba jau antrą sezoną. Meile šiam darbui merginą užkrėtė sesuo, kuri taip pat dirbo gelbėtoja.

„Pamaniau, kad ir man reikia pabandyti. Nenorėjau atsilikti nuo sesers. Pradžioje planavau, kad tai bus tik sezoninis darbas vasaromis. Kaip bus ateityje - nežinau. Nes labai džiaugiuosi savo pasirinkimu. Tikrai dirbsiu gelbėtoja dar ir kitą vasarą.“
Jonė Aleksynaitė

J. Aleksynaitė pasakojo, kad sunkiausia šiame darbe yra jaučiama atsakomybė dėl žmonių gyvybių. Taip pat nėra lengva visą dieną išlaikyti koncentraciją.

„Reikia akylai stebėti jūrą. Ne šiaip žvalgytis po horizontą, bet stebėti, ką žmonės ketina daryti, kaip elgiasi toliau nuplaukę poilsiautojai. Taip įtemptai visą dieną stebėti aplinką nėra lengva, - neslepia ji. - Fizinio darbo taip pat netrūksta. Nors gelbėti skęstančiuosius dažniausiai skuba kolegos vyrai. Bene įsimintiniausia diena buvo pats pirmasis mano iškvietimas, kurio sulaukiau naktį. Visi gelbėtojai skubėjo padėti kolegoms, visi buvome pakelti iš lovų.“

Nieko nuostabaus, kad netoli pajūryje rimtį ir žmonių gyvybes sergstinčių gražių gelbėtojų neretai sukiojasi ir gerbėjai. Stipriosios lyties atstovų dėmesio gelbėtojos sulaukia išties dažnai. Ypatingai mėgta pabendrauti alkoholio padauginę vyrai.

„Kartais poilsiautojai pasako ir nelabai gražių frazių. Žinoma, dažniau vis tiek sulaukiame padėkų ar komplimentų“, - šypsosi Palangos gelbėtoja. Jai ir jos kolegėms dažniausiai tenka darbuotis moterų pliaže. Tačiau toje pajūrio zonoje dažniausiai būna ramiausia, nes moterys yra atsargios ir nebrenda giliai į jūrą.

Gyvenime – kitaip nei filmuose

31-erių Daiva Valaitytė dirbti gelbėtoja pradėjo šiais metais. Jauna moteris į Palangą atvyko iš Jurbarko. Metusi barmenės darbą gimtame mieste ji taip pat panoro sekti giminaičių pėdomis ir tapti gelbėtoja.
Daiva Valaitytė

„Mano du broliai jau keletą metų taip pat dirba gelbėtojais. Šiuo metu Palangoje darbuojasi vienas iš jų. Todėl puikiai žinojau, koks yra gelbėtojo darbas. Realiame gyvenime viskas yra kitaip nei filme. Su seksualiais maudymosi kostiumėliais mes pajūryje nesideginame. Galbūt daug kas įsivaizduoja, kad jei bus gelbėtojas, tai tik stovės visas gražus paplūdimyje ir mergaitės aplink šokinės“, - juokavo D. Valaitytė.

Palangos gelbėjimo stotyje dirbanti Daiva neslepia, kad poilsiautojai neretai mėgsta užkalbinti gelbėtojas, su jomis nusifotografuoti.

„Pastebėjau, kad merginoms paprasčiau susikalbėti ir su ramybės drumstėjais, ir su alkoholį vartojančiais poilsiautojais. Jų klauso labiau“, - pasakoja visam gelbėtojų būriui vadovaujanti D. Valaitytė.

Palangos paplūdimio gelbėtojos – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)