Viena paskutiniųjų prie šių metų mamyčių klubo prisijungė dizainerė Julija Vežauskaitė-Žižė su vyru fotografu Laurynu Žižiu. Dukrelę jie pavadino Lėja. Vardas Lėja yra vedinys iš hebrajų kalbos žodži לאה (la’a), reiškiančio  Išvargusi, liūdinti arba įskaudinta.  Pagal kitą šio žodžio aiškinimą jis gali reikšti gazelė arba antilopė.

Liepos 21 dieną gimusiai pirmagimei Ineta ir Ąžuolas Žvaguliai davė Barboros vardą. Laimingas tėvelis mergaitės vardą paskelbė socialiniame tinkle, kartu su pirmąja mergaitės nuotrauka.

Ąžuolas Žvagulis dukros vardą paskelbė feisbuke

Įmantraus vardo sao sūneliui nerinko ir Oksanos bei Simo Jasaičių šeima. Liepos viduryje gimusį sūnų pavadino ganėtinai populiariu Dominyko vardu.

Oksanos Pikul-Jasaitienės sūnaus nuotrauka

Gegužės pabaigoje su sužadėtine Patricija Žuromskyte kulinaras Ali Gadžijevas susilaukė sūnaus. Berniuką pora pavadino Ajumi.

Prancūzijoje šiuo metu gyvenanti buvusi TV laidų vedėja Giedrė Rusytė gegužę susilaukė dar vieno sūnaus. Šeimą su prancūzų verslininku Jeanu Yves’u Haouzi sukūrusi gražuolė berniukui išrinko Leo Shay vardą.

G. Rusytė Lietuvos modelių elitui pristatė savo sūnų Leo Shay

Pavasarį mama tapusi TV projektų prodiuserė Goda Skačkauskaitė ir jos vyras Andrius sūnų pavadino Jokūbu.

Gegužę gimė ir trečioji krepšininko Jono Mačiulio ir jo žmonos Agnės dukra. „Kamilė, Klaudija ir Kotryna – trys vardai iš K raidės. Mums asmeniškai šie vardai yra labai gražūs , o visai tautai juk neįtiksi“, - trečiąją dukrelę Kotryną žiniasklaidai tada pristatė laimingas tėtis.

Kovo 14 dieną Rasai ir Edmundui Jakilaičiams gimė trečioji atžala. Žurnalistų pora ilgai nedelsė galvodami dukrelei vardą, apie kurį prasitarė ne tėvai, bet dėl mero posto kovoję Remigijus Šimašius ir Artūras Zuokas.

„Vardas nuskambėjo dar rinkimų naktį, kai laidos metu mane sveikino Šimašius su Zuoku, jie ir ištarė garsiai tą vardą. Dukrą pavadinome Morta“, – DELFI kiek anksčiau pasakojo Edmundas Jakilaitis.

Morta yra lietuviškas Martos variantas, kuris yra kilęs iš aramėjų kalbos. Vardas reiškia „namų valdovė, viešpatė“. Martos vardas yra minimas Biblijoje. Mortos vardą garsino ir vienintelė Lietuvos karalienė, karaliaus Mindaugo žmona.

„Lietuvos balso“ antrojo sezono laimėtojas Paulius Bagdanavičius kovo 13-ąją gimusią pirmagimę pavadino Paulina.

Paulius Bagdanavičius

Kovą pirmagimio susilaukė ir krepšininkas Jonas Valančiūnas su žmona Egle. Berniuką jie pavadino krepšininko garbei, suteikdami jam labai tradicinį Jono vardą.

Vasario 27 dieną gimė buvusios muzikinio TV projekto „Kelias į žvaigždes 2“ dalyvės Simonos Čėsnaitės pirmagimė Matėja.

Dainininkė pasakojo itin retą vardą pirmagimei po ilgų svarstymų išrinko kartu su vyru. „Buvo daug variantų. šį vardą patvirtinome paskutinę akimirką. Dabar turime Matėją“, – sakė S. Čėsnaitė.

Matėja – moteriška vardo Motiejus versija. Išvertus iš hebrajų kalbos šis vardas reiškia Dievo dovaną. Tokiu vardu 2014 metais Lietuvoje buvo pavadinta vos 11 mergaičių, 2013 – tik 5.

Sausio mėnesį tėvų tapęs atlikėjas Algimantas Minalga-Soliaris sūnų pavadino Vėju. Kūdikio jis susilaukė su mylimąja Audra Endzinaite. Paklaustas, kas išrinko kūdikiui vardą, dainininkas patikino, kad tai abiejų tėvų bendras sprendimas.

Metų pradžioje pirmagimio juokas pasigirdo ir TV žurnalistės Rūtos Lapės ir jos vyro architekto Tomo Lapės namuose. Pasitarusi su sutuoktiniu, Rūta sūnui davė Mykolo vardą. „Kadangi mano mergautinė pavardė Mykolaitytė, šis vardas primins mano šeimą“, - sakė R. Lapė.

Šių metų pradžioje Indrei ir Pauliui Skučams gimė dukrelė. Pirmagimę jauni tėvai nusprendė pavadinti monarchės Elžbietos vardu.

„Norėjome vaikui duoti gražų ir tvirtą vardą. Turėjome keletą variantų. Vienas iš svarstytinų buvo Barbora. Bet mano sesers toks vardas. Tad Barborų šeimoje gal ir užteks. Elžbieta vardas mums pasirodė stiprus, tvirtas, karališkas. Mūsų pirmajai karalaitei tinka šis gražus vardas“, - DELFI pasakojo P. Skučas.

Laimingas tėtis buvo įsitikinęs, kad vardas padės suteikti jo mažajai dukrelei tvirtumo, brandumo. „Labai viliamės, kad dukrytei šis vardas patiks. Mums, kaip tėveliams, šis vardas yra gražus“, - sakė TV laidų vedėjas. Elžbieta yra hebrajų kilmės vardas. Trumpa jo reikšmė - „prisiekiu dievu“.

Briuselyje iš karto po naujųjų pirmos bendros atžalos susilaukė ir Europos parlamento narys Antanas Guoga su žmona Aiste. Sūnui pora išrinko Herkaus vardą.

Antanas Guoga su šeima

Lietuvoje 2015-ųjų pirmą pusmetį populiariausi buvo šie vardai:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)