– Ingrida, kokius masažus esi jau išbandžiusi?

– Esu tikra masažų maniakė (nusijuokia). Kur tik keliauju, visur stengiuosi juos išbandyti: Tailande, Honkonge, Indijoje, Kinijoje, JAV, Brazilijoje. Manau, tai labai gerai atskleidžia tautos bruožus, todėl džiaugiuosi, kad Lietuvoje galima išbandyti masažą su gintaru.

– Kuriame pasaulio kampelyje išbandei įdomiausią masažą?

– Tailande buvau tokiame autentiškame kaime, plaustų miestelyje. Ten masažus, kurių technika nesikeičia jau tūkstančius metų, atlieka vietinės moterys. Tai vienas iš egzotiškesnių masažų, kuriuos teko patirti. Masažas atliekamas su aliejais, pačių rankomis surinktomis žolelėmis. Tailandietiški masažai nėra labai stiprūs, daugiau taškiniai, daug dėmesio skiriama galvai, pečiams.

– Koks jausmas apima po masažo?

– „Nidos kopose“ išbandžiau stipresnį masažą, norėjau, kad sumažintų įtampą. Kai baigė masažuoti, kūnas buvo toks atsipalaidavęs, kad sekundę suabejojau, ar nulipsiu nuo gulto, bet atsipūtusi, išgėrusi arbatėlės išėjau kaip ant sparnų. Vakare buvo tiek energijos, kad negalėjau užmigti.

– Kaip maloniau – kai masažuoja vyras ar moteris?

– Čia didžiausia dilema, ką pasirinkti, kai eini į masažą (šypteli). Iš tikrųjų man nėra svarbu, eiti pas vyrą ar moterį, svarbu, kad būtų geras specialistas. Nuėjusi bandau atsipalaiduoti ir galvoti apie masažą, o ne apie tai, kad gali būti nejauku. Juk masažo meistras į atėjusią klientę nežiūri kaip į moterį, nenužiūrinėja. Man atrodo, kad masažuotojui ant stalo gulintis žmogus neturi nei lyties, nei gražių kojų (juokiasi).

– Kai kurie į masažo salonus vaikšto dėl sveikatos problemų. O kodėl Tu juose taip dažnai lankaisi?

– Neturiu problemų, tačiau tikiu, kad pats lytėjimas turi stiprią galią. Net jei šiek tiek šalta žiemą ar jaučiuosi vieniša, jei kas nors kelia nerimą, tai masažas labai padeda. Pats kontaktas su žmogaus rankomis padeda.

– Dažnai pasilepini?

– Priklauso nuo nuotaikos. Žiemą masažų poreikis padidėja, nes norisi šilumos, jaukumo... Bet ir vasarą masažai smagu. Neseniai visos (grupė „69 danguje“ – aut. past.) buvome išvykusios atostogų su šeimomis ir kartą per savaitę viename kambaryje uždegdavome žvakių, pasikviesdavome masažuotoją ir taip atsipalaiduodavome.

– O ar pasilepini savo atliekamais pėdų ar rankų masažais?

– Manau, reikėtų tai daryti dažniau (nusijuokia). Mano dukrytė labai mėgsta masažus, dažnai ją masažuoju, glostau...

Kaip ir sakiau, pats lytėjimas yra labai svarbus. Šiuo metu svarstau apie masažo kursus, nes norisi mylimam žmogui padaryti ką nors malonaus, bet visa tai daryti techniškai, kaip ir reikėtų, o ne bet kaip.