Tiesa, išvyka galėjo baigtis net neprasidėjusi – nutrūko burės virvė. Ją teko operatyviai tvarkyti.

„Katamaranu plaukė 7 ištvermingiausi rinktinės krepšininkai“, – sakė treneris Jonas Kazlauskas, - Senieji, plaukę 4-5 metus iš eilės, turi teisę pasiprašyti pabūti su šeimomis“.

Katamaranui dar nespėjus išplaukti iš uosto Artūras Milaknis juokavo, kad jam bloga jau dabar. J. Kazlauskas ragino Domantą Sabonį saugotis: „Neiškrisk už borto, tu man dar reikalingas!“.

Artūras Milaknis
Domantas Sabonis

Aistra ir pergalės siekimas – tai bruožai, siejantys kiekvieną atkakliausią buriuotoją ir krepšininką. Kaip ilgametis rinktinės rėmėjas ir didelis sirgalius, jaučiame pareigą įkvėpti krepšininkams jėgų, ryžto ir motyvacijos. Todėl šiemet rengiamoje krepšininkų treniruotėje ant vandens savo patirtimi pasidalinti pakvietėme aistringą ir savo darbais įkvepiantį buriuotoją Roką Milevičių. Tikiu, kad ši patirtis padės atjaunėjusiai rinktinei sustiprinti savo komandinę dvasią ir įgauti dar daugiau ryžto siekiant pergalių bei užkariaujant Europos krepšinio vandenis“, – teigė R. Viršilas. 

Šiemet rinktinę denyje treniravęs Rokas Milevičius – pirmasis Lietuvos buriuotojas, dalyvavęs prestižinėse jachtų lenktynėse aplink pasaulį „Volvo Ocean Race“. Taip pat jis yra apiplaukęs buriuotojų Everestu vadinamą Horno rago kyšulį. 

Krepšininkų treniruotėje ant denio R. Milevičius ne tik supažindino rinktinę su buriavimo iššūkiais, bet ir pasidalino asmeninėmis istorijomis iš sudėtingiausių ir įdomiausių plaukimų tarptautinėse regatose. 

R. Milevičius

„Augant Lietuvoje tikriausiai neįmanoma nežaisti krepšinio. Pamenu, dar mokyklos laikais krepšinio aikštelėje teko susigrumti ir su Mantu Kalniečiu, bet jis visada laimėdavo. Tad nors ir teko paragauti krepšinio duonos, vis dėlto pasirinkau buriavimo karjerą, – mintimis dalinosi R. Milevičius. – Tačiau tiek krepšinio aikštelėje, tiek ir laivo denyje nuolatiniai sunkumai ir netikėti posūkiai gali išmušti iš vėžių. Todėl šiandien mes jus supažindinsime su buriavimo iššūkiais, kurie pasitinka kelyje į pergalę. Treniruotė ant denio prasideda! Aukštyn bures!“ 

Šiemet šeštus metus organizuotos vyrų krepšinio rinktinės išlydėtuvės Baltijos jūroje jau tampa tradicija. 2010-aisiais krepšininkai susipažino su legendine, pasaulį apiplaukusia jachta „Ambersail“, 2011 metais rinktinės vyrai turėjo išmėginti tris modernias jachtas, tačiau užėjusi liūtis, neleido net atsišvartuoti nuo kranto ir vyrai tik apžiūrėjo naujutėlaičius burlaivius. 2012 metais krepšininkai plaukė didžiausiu Lietuvoje burlaiviu „Brabander“, o 2013 vasarą plaukė pirmąja lietuvių jachtą, apiplaukusia pasaulį, – „Lietuva“. 

Pernai krepšininkai pasidalino į komandas, plaukusias dviejose jachtose, ir išbandė savo jėgas rungtyniaudami ne krepšinio aikštelėje, bet Baltijos jūroje.

Jau šeštąjį kartą Lietuvos krepšinio rinktinę pasitreniruoti Baltijos jūroje pakvietė ilgametis Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės rėmėjas „Švyturys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją