Iškilmingo atidarymo metu verslininkas Ž. Grigaitis sakė, kad šiam projektui tarė užtikrintą „taip“, mat vyras palaiko bet kokią meninę iniciatyvą.

„Andrių aš pažįstu gana seniai. Bet kokią iniciativą su menais aš visada palaikau, todėl kai man pasiūlė tapti vienu iš vakarienės dalyvių, nedvejodamas sutikau. Taip jau sutapo, kad mane lipdė paskutinį, todėl sumanėme padaryti mažą ir gražią oficialią skulptūros atidengimo ceremoniją“, - pasakojo Ž. Grigaitis.

A. Petkus ir Ž. Grigaitis

Skulptūrą per 2-3 darbo savaites sukūrė smėlio menininkas, skulptorius Andrius Petkus. Tiesa, dvi dienas prieš skulptūros atidengimo, autorius pamiršo ją uždengti ir lietus nemenkai suniokojo kūrinį. Per labai trumpą laiką iki atidengimo ceremonijos dienos A. Petkus sugebėjo atkurti visus skulptūros veidus.

„Su pertraukomis dirbau daugiau nei 2 savaites. Iš tikrųjų nebuvo lengva, o šią skulptūrą galima tobulinti ir tobulinti. Gal net neatpažinsite vidų veidų“, - DELFI sakė A. Petkus.

Unikalaus smėlio skulptūrų parko ne atvirose erdvėse idėją prieš trejus metus inicijavo jos autorius, įvairiose pasaulio šalyse skulptūrų iš neįprastų medžiagų – smėlio, ledo, net moliūgų, – festivaliuose, konkursuose bei parodose dalyvaujantis, palangiškiams gerai žinomas iš Darbėnų kilęs skulptorius Andrius Petkus. Šįkart vyras sumanė tokią skulptūrą atidengti lauke.

„Jau aštuonerius metus dirbu su smėlio, o taip pat ir ledo skulptūromis, turiu daug praktikos organizuojant įvairiausius festivalius bei parodas, – sakė A. Petkus. – Smėlio skulptūros labai populiarios visame pasaulyje, Europoje turbūt nėra kurorto, turinčio smėlėtus paplūdimius, bet neorganizuojančio vienokio ar kitokio renginio, kurio metu statomos smėlio skulptūros. Tad, pagalvojau, kodėl to nepadarius Lietuvoje, Palangoje? Ir čia jau treti metai rengiame tokias skulptūrų parodas.

Atidarymo metu Ž. Grigaitis taip pat surengė pramogą-konkursą: „Kas atspės, kokie žinomi vyrai pavaizduoti skulptūroje, gaus buteliuką putojančio gėrimo“.

Daugiau skulptūros atidengimo akimirkų - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)