Sekmadienio vakarą pačių artimiausių ir mylimiausių žmonių rate prasidėjusi sūnaus gimtadienio šventė vienos dienos paminėjimu nepasibaigė. Pasak moters, dar visą savaitę sūnaus lauks pramogos bei staigmenos, o kitą mėnesį – kelionė į Paryžių. Gerai besimokantis ir astronomija besidomintis J. Leonavičiūtės sūnus, iš tėčio dovanų gavęs mikroskopą bei teleskopą, iš močiutės knygą apie kosmosą bei planetas, tryško džiaugsmu ir laime. „Jis visą laiką tuo domėjosi, tai ir prašo tokių dalykų“, – apie sūnaus norus pasakojo modelis.

Pati televizijos projektų dalyvė teigė, kad jai itin svarbu ne tik apipilti vaiką dovanomis, bet ir išmokyti jas vertinti: „Man svarbu, kad jis mokėtų džiaugtis bei vertintų tai, ką gauna. Yra daug vaikų, kurie išvis nieko gyvenime neturi. Kiekvienų tėvų širdys suminkštėja, kai vaikas kažko prašo, bet reikia ir išlaikyti ribas. Stengiuosi, kad jis suprastų, jog ne viskas gaunama taip lengvai ir daug ką reikia užsitarnauti bei užsidirbti pačiam. Juk pinigais nelyja kaip iš dangaus, o kiekvienas daiktas turi savo vertę, kiekvienas menkiausias dalykas yra labai svarbus“, – kalbėjo garsi moteris ir pridūrė, kad svarbiausias gebėjimas, kurį linkėtų išsiugdyti savo sūnui, yra mokėjimas įvertinti meilę ir kitus nematerialus dalykus, kurie yra neatlygintini.

Pasak J. Leonavičiūtės, pinigų visada galima užsidirbti, o svarbiausia gyvenime yra sveikata bei žmonės. „Jei nėra pinigų, tai juos galima uždirbti, o svarbiausia yra sveikata. Reikia koncentruotis į žmones, o ne į daiktus, kurie mus supa. Labai dažnai žmonės pradeda tarnauti daiktams, o iš tikro juk turi būti atvirkščiai“, – mintimis dalijosi modelis.

Daugelis tėvų savo vaikus įvardija kaip pagrindinį stimulą, dėl kurio stengiasi ir siekia kuo geresnių rezultatų, taip norėdami užtikrinti jiems kuo šviesesnę ateitį. Paklausta, ar sūnus jai yra kaip pagrindinis stimulas, moteris net nedvejodama atsakė: „Taip, man svarbu stengtis dėl savo sūnaus, dėl žmonių, kurie mane myli. Noriu nestovėti vietoje bei parodyti, kad reikia ir tobulėti, kiekvienais metais tapti vis geresniu žmogumi, ir stengtis padėti ne tik sau, bet ir kitiems“, – naujienų portalui DELFI kalbėjo moteris.

Anot J. Leonavičiūtės, tėvų ir vaikų ryšys visada yra labai svarbus, o meilė amžina ir besąlygiška: „Visą laiką sūnus bus svarbiausias vyras ir žmogus mano gyvenime. Tai meilė, kuri tęsiasi visą gyvenimą ir niekada nesibaigia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)