Posėdyje kaip liudininkas buvo apklaustas Kristijonas Lukas Bukauskas, kuris pernai metų spalio 23 dieną policija.lt paliko įrašą apie dainą „Šetone, prašau“, kitaip tariant, buvo tyrimo prieš troškūniečius iniciatorius.

Jaunas vyras teisme sakė esąs homoseksualus, taigi, pažeidžamos visuomenės grupės atstovas, ir į "Youtube" filmuką sureagavo jautriau nei kiti žmonės. „Greičiausiai, autoriai nori skleisti žinią, kad smurtas prieš vaikus – galimas“ – teismui aiškino liudininkas.

Į teismą pakviestas ekspertas Laimutis Laužikas tvirtino, kad, jo nuomone, „Šetone, prašau“ nėra meno kūrinys. „Jei žmogui duota galimybė kalbėti – ar jis būtinai turi keiktis?“ – retoriškai klausė ekspertas.

„Youtuberių“ advokatas Rolandas Jakonis aiškino, kad Berno konvencija ir Autorinių bei gretutinių teisių įstatymas nurodo, kad meno kūriniu laikomas bet koks kūrinys, nepriklausomai nuo jo meninės vertės, ir prašė teismo naujos ekspertizės. Tačiau, prokuroras Vygandas Jurevičius teigė, kad nėra reikalo rengti naują ekspertizę ir teisėja Zita Gavėnienė advokato prašymą atmetė.

Advokato R. Jakonio pageidavimu, prie bylos medžiagos pridėti pasaulyje garsių dainininkų (Eminemo ir panašių) dainų žodžių vertimai. Pasak advokato, nemažai garsenybių savo dainose taip pat laužo kaulus vaikams.

„Youtuberiai“ teisme nekalbėjo. Kitas posėdis vyks liepos 30 dieną.