Išgirdusi apie planuojamą žvaigždžių kelią dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė nusijuokė, bet visgi iniciatyvą įvertino pozityviai: “Man ši idėja yra kiek juokinga, bet kodėl gi ne? Tikrai Lietuvoje yra puikių menininkų, kurie yra verti pagarbos, įvertinimo ir įamžinimo, kurį būtų smagu pamatyti”, – teigė atlikėja ir pridūrė, kad visgi žvaigždžių atranką ji surengtų kuo griežtesnę, o alėjoje atsidurti turėtų tik tie žmonės, kurie yra po savęs kažką palikę, kuriuos žino visi ir jau daug metų. Pasak dainininkės, tai turėtų būti ne tik muzikos, bet ir kino atstovai, skulptoriai, dailininkai, net gydytojai. “Kodėl daktaras negali būti žvaigžde? Tikrai gali, jei jis, tarkim, yra išgydęs labai daug žmonių ir yra superherojus.”
Projektas "Lietuvos žvaigždžių kelias" Vilniuje

Paklausta apie tai, kaip vertina vietos pasirinkimą O. Pikul-Jasaitienė teigė, kad šį klausimą reikėtų palikti savivaldybei ir miesto architektams: “Man, paprastai Lietuvos Respublikos pilietei, būtų gražu ir ten, ir ten. Aš visur aplankyčiau, pažiūrėčiau ir įvertinčiau”.

Dėl žvaigždžių atrankos jai pritarė ir kita garsi Lietuvos dainininkė Natalija Bunkė, tačiau ji šioje alėjoje labiau norėtų matyti Lietuvą garsinančių sportininkų pavardes. ”Aš manau, kad čia turėtų būti tie žmonės, kurie tikrai yra nusipelnę, tarkim, sporto srityje jų yra tikrai labai daug, kad ir ta pati Rūta Meilutytė, Arvydas Sabonis. Yra ir krepšininkų, ir disko metikų. Kol kas, man atrodo, kad čia turėtų būti sportininkai, o šou atstovų – tik keli”, – kalba atlikėja, – o Vokiečių gatvę mato kaip tinkamą projekto įgyvendimui. “Man kaip tik atrodo, kad svarbesnis yra Gedimino prospektas ir jį reikėtų mažiau liesti”, – mano N. Bunkė.
Projektas "Lietuvos žvaigždžių kelias Vilniuje"

Tomo Augulio “Lietuvos žvaigždžių kelio” iniciatyvą palaiko ir architektas bei grupės “Antis” lyderis Algirdas Kaušpėdas. “Kad reikia daryti, tai tikrai, nes tauta turi žinoti savo didvyrius, juos gerbti ir norėti jais būti. Tai galėtų būti kaip tam tikra motyvacija norintiems pakliūti į tą Olimpą”, – DELFI kalbėjo jis.

Paklaustas apie tai, kas, jo manymu, turėtų puikuotis būsimoje alėjoje, architektas nedvejodamas atsakė: “Vytautas Kernagis - tai absoliuti žvaigždė, reikėtų įvertinti tokius žmones, kurie jau nebetęsia savo karjeros, tačiau yra labai aiškūs. O dabar, tarkim, yra tokia neabejotina žvaigždė Selas, bet visuomenė netolygiai jį priima. Tad ar jis vertas pagarbos? O gal jis paprasčiausiai yra geras komercininkas? Tai čia vėlgi yra diskusijos klausimas: ar kai kurie populiarūs žmonės apskritai yra verti tokios išskirtinės pagarbos, kuri būtų parodyta tokiu būdu?" - kėlė klausimą garsus šalyje dainininkas bei architektas.
Projektas "Lietuvos žvaigždžių kelias Vilniuje"

A. Kaušpėdas taip pat pritaria būsimos alėjos lokacijai. “Vokiečių gatvė turi tą vidurinę dalį, kuri, manau, yra pakankamai puiki vieta. Joje kažkokios ypatingos formos ar veiksmo taip pat norisi”, – kalbėjo jis.

Būtent pateikimo formą architektas įvardino kaip svarbiausią, pasak jo, ji turėtų būti žaisminga, patraukli, galbūt net saviironiška ir puošianti miestą. “Miestas turi būti gyvas ir jame visą laiką turi klestėti idėjos, vykti judėjimas ir nuolat kažkas atsirasti” - iniciatyvas miesto atžvilgiu skatina garsus šalies kūrėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)