E. Rainys tikino, kad išskirti vyraujančias šio sezono vestuvinių suknelių tendencijas sudėtinga. „Kiekvienas dizaineris ar mados namai turi savo braižą ar kryptį. Yra „arkliukas“, kurį turiu ir aš ir būtent dėl kurio klientės pas mane ateina. Braižas nesikeičia metai iš metų. Atsiranda tam tikri niuansai. Nedarau kopijų ir niekada antrą kartą nekartoju to paties modelio. Viskas keičiasi natūraliai – atsiranda nauji audiniai, nauji tekstiliniai sprendimai. Bene daugiausiai naujovių kasmet pateikia Vera Wang. Ji sukuria tokių avangardinių dalykų, kurių mūsų nuotakos Lietuvoje, ko gero, niekada nepriimtų“, – DELFI kalbėjo jis.

Anot pašnekovo, lietuvaitės savo šventei dažniausiai renkasi klasikinius vestuvinės suknelės variantus, kurie, pasak E. Rainio, „metai po metų“ yra panašūs. Ir, pasirodo, taip elgdamosis jos tikrai neklysta. Kaip juokavo pašnekovas, vestuvės (jei viskas susiklosto sėkmingai) būna vieną kartą gyvenime, todėl reikia vengti eksperimentų ir rinktis atsakingai.

Egidijus Rainys

Svarbu, kad nebūtų juokinga į save pažiūrėti po 10 metų

„Tiesiog geriausia pasirinkti tokį variantą, kad po 10 ar 15 metų nuotraukoje žiūrint nebūtų juokinga. Kad tai netaptų gėda, nevykusiu pokštu ar kažkokia klaida. Į pasirinktą suknelę turi būti malonu žiūrėti ir ją prisiminti. Aš netgi pats dažniau rekomenduoju saugesnius variantus. Gyvenime yra kitų progų, kur galima eksperimentuoti – gimtadieniai ar tada, kai vestuvėse esate tik svečias“, – rekomendavo ne vieną dešimtį nuotakų papuošęs mados kūrėjas.

Anot dizainerio, pats saugiausias variantas – ilga balta suknelė. Su tokiu apdaru jokia nuotaka neprašaus pro šalį, nors galimos ir tam tikros variacijos. „Žinoma, gali būti ir trumpa, bet super ekstravagtiškos tikrai nereikia. Patariu nenaudoti super ekstravagantiškų kirpimų, kažkokių super ekstravagantiškų konstrukcijų, spalvos – tai jau „išeina“ iš klasikinio modelio rėmų, – rekomenduoja pašnekovas. – Tik po to reikia spręsti, ar bus uždara, ar atvira, ar su nėriniais, ar tik šilkas“.

Kokias klaidas daro nuotakos?

Pagrindinė būsimų nuotakų daroma klaida – pats suknelės rinkimosi principas, kai drabužio modelis renkamais iš žurnalų ar interneto: „Prisižiūri nuotraukų, kuriose prifotografuota modelių. Nuotraukos nufotošopintos ir viskas labai gražu, puikus apšvietimas. Ant modelio gali uždėti ir bulvių maišą – viskas puikiai atrodys, o žmogui iš gatvės reikia truputį kitų dalykų“.

Anot pašnekovo, labai svarbu netingėti ir išbandyti daug skirtingų variantų, o tik po to priimti sprendimą. „Kai kreipiasi į mane, visada raginu nespręsti iš karto, raginu pasimatuoti ir pasižiūrėti, ką siūlo kiti. Niekada nedarau spaudimo, kad darome taip ir ne kitaip ir tik mokėkite avansą kuo greičiau“, – šypsojosi kūrėjas.

Nuotaka pati turi suprasti, kas jai tinka. Kaip pasakojo p. Egidijus, į saloną šių laikų nuotakos ateina jau aiškiai žinodamos, ko nori: „Jos ateina su planšetiniais kompiuteriais, kuriuose jau pririnkta gražiausių suknelių ir daugybė idėjų. Dažniausiai nė vienos panašios jos dar net nebūna pasimatavusios. Tas kas gražu nuotraukose, nebūtinai tinka. Svarbu pasimatuoti daugybę variantų. Netgi tokių, kurių net neplanuotumėte“.

Vertinti kolegų darbo E. Rainys nenorėjo. Paprašytas įvardinti didžiausią įspūdį palikusią nuotaką, dizaineris paminėjo Kembridžo hercogienę Kate Middleton.

„Skonio dalykai yra labai skirtingi. Kas man nepatinka, nereiškia, kad tai yra blogai“, – diplomatiškai kalbėjo jis.

Kad suknelė netaptų akmeniu po kaklu

Paskaičiuoti, kokia suma vestuviniam apdarui optimali, išties sudėtinga. Tai lemia labai daug kintamųjų. Sveiko proto prarasti – nevalia. Dizaineris rekomenduoja prieš perkant savo suknelę blaiviai įvertinti ir savo finansines galimybes.

„Nors tai mano verslas ir mano duona, bet visą laiką sakau, kad suknelė neturi tapti akmeniu po kaklu. Jeigu atiduoda paskutinius pinigus už suknelę, tai jokio šventės malonumo nebelieka“, – dar vieno patarimo būsimoms nuotaikoms negaili pašnekovas.

„Už kiekvieną sumą galima padaryti gerus dalykus ir nereikia plėšytis. Streso prieš vestuves būna ir taip labai daug. Viskas turi būti daroma su protu“, – ragino E. Rainys.

Suknelė internetu

Lietuvoje populiarėja tendencija vestuvinę suknelę atsisiųsti internetu. Ką apie tai mano dizaineris?

„Buvo pas mane viena tokia nuotaka. Aptarėme suknelę, o po to ji dingo. Vėliau paskambino ir pasakė, kad užsisakė Veros Wang suknelę internetu ir mano paslaugų jai nebereikia. Gavo ji tą suknelę. Ir beveik verkdama skambino, ar dar priimsiu, nes suknelė jai netiko“, – kuriozišką situaciją prisiminė pašnekovas.

„Būna kad pavyksta nusipirkti ir internetu, bet žmogus turi būti pasiruošęs rizikuoti. Visada suknelę galima kažkam prastumti, bet laikas tiksi, o jis prieš vestuves – brangiausias dalykas“, – pokalbį baigė E. Rainys.

Garsios ir žavios 2015-ųjų nuotakos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)