Kaip naujienų portalui DELFI pasakojo dainininkas, feisbuke jis turi 5000 draugų, aktyviai bendrauja su savo gerbėjais. Prieš keletą savaičių jam parašė ir Mindaugas iš Klaipėdos – sakė, kad nori gyvai susipažinti, nusifotografuoti. Neįtardamas piktų naujo bičiulio kėslų dainininkas jį pasikvietė į savo motinos namus, kuriuose gyvena.

„Man pasirodė iš nuotraukų žmogus ne koks banditas. Pakviečiau į svečius. Jis apžiūrėjo butą, žvilgtelėjo į kambarius. Po tos dienos pradėjo mane atakuoti žinutėmis, kad greičiau susitiktume vėl. Aš vis sakydavau, kad negaliu. Toliau mane atakavo“, – DELFI pasakojo E. Ostapenko. Maždaug po savaitės bičiulis atvyko prie jo namų ir pakvietė dar kartą pabendrauti.

„Aš jam skambinau, kad nevažiuotų pas mane. Jis neatsiliepė, į žinutes neatrašė ir po pusantros valandos žiūriu, kad telefone penkios žinutės, kad prie įėjimo į laiptinę jau stovi. Nusileidau į apačią trumpam. Nieko neėmiau su savimi, telefonas buvo išsikrovęs, palikau namuose, pasiėmiau tik raktus“, – kalbėjo jis.

Dainininkas ramiai sėdo į automobilį: „Nieko blogo neįtariau. Juk buvo pas mane namie, sedėjo virtuvėje“. Staiga automobilis pajudėjo. Dainininkui buvo pasakyta, kad „nuvažiuosim į mišką, prie upės, į gamtą“. Eugenijus su kompanija išvyko prie Danės. Ten ir prasidėjo veiksmo filmo scenarijaus verti įvykiai.

„Jie išgėrė alaus ir Mindaugo draugas Justas užpuolė mane su antrankiais, uždėjo kaip policininkas. Paguldė veidu į žemę, bet nieko nereikalavo, tik laužė rankas. Nieko nesupratau, kas vyksta. Po to antrankius nuėmė, nuavė batus, numovė ir kojines. AŠ nežiūrėjau, bet matyt iš kojinių surišo virvę, apvijo aplink mano kaklą labai stipriai ir smaugė. Justas išsitraukė peilį ir supjaustė mano marškinius juostelėmis. Pradėjo mušti į įvairias kūno vietas. Per ausis davė ir nosį, kraujas pradėjo bėgti, viskas ant marškinių“, – kraupaus įvykio detalėmis dalijosi pašnekovas.

Prieš palikdami sumuštą dainininką naktį miške, batraiščiais pririšo jį prie medžio. „O mano batus, kurie kainavo 120 eurų, paėmė. Kaip ir buto raktus - buvo tik raktas nuo apatinės spynos ir raktelis nuo laiptinės durų“, – prisiminė jis.

Pats dainininkas tikino prieš užpuolimą alkoholio nevartojęs. „Iš manęs ėmė kraujo tyrimą medikai. Kai papučiau buvo keturi nuliai. Visiškas blaivumas“, – akcentavo pramogų pasaulio atstovas. E. Ostapenko neabejoja, kad pagrindinis šio užpuolimo tikslas buvo pavogti buto raktus, kad vėliau galėtų apvogti.

Vos ne vos išsilaisvinęs dainininkas nusprendė basas eiti palei Danės vagą. „Nesu grybautojas, nesu uogautojas. Miške nesiorientuoju“, – sakė jis.

„Tą pačią dieną, birželio 19 dieną, Mindaugas paskambino mamai ir pamelavęs savo vardą pasakė, kad reikia atvažiuoti manęs pasiimti pas draugą verslininką Aivarą. Norėjo išvilioti tėvus iš namų, bet mama pasakė, kad atvažiuos sesuo. Jie iš karto numetė ragelį, nes tapo nebeįdomu“, – detalėmis dalijosi klaipėdietis.

Dainininkas klaidžiodamas iš miško išėjo tik pusę septynių ryto. Sumuštas, basas, kruvinais marškiniais, su kojinėmis aplink kaklą ir batraiščiais ant rankų. Mažajame kaimelyje jis pamatė taksi vairuotoją. „Jis išsigando, klausė, kas nutiko. Viską papasakojau, jis iškvietė policiją ir kartu laukėme jų atvykstant“, – savo istoriją tęsė pašnekovas.

„Policija pamatė tą vaizdelį „ohoho“. Nuvežė į komisariatą, nufotografavo ir iškvietė greitąją pagalbą. Išsigando ir greitosios pagalbos medikai, kurie išvėžė mane į ligoninę. Sugipsavo dešinę ranką, nes sulaužyta buvo. Sulaužyta buvo ir nosis. Ausys dabar juodos spalvos. Dešinė ausis net kreiva dabar. Gal atsistatys“, – po išvykos prie upės patirtas traumas vardijo Eugenijus. Iš ligoninės šeštadienį dainininkas buvo nuvežtas į komisariatą, o tuo metu nusikaltėliai toliau veikė pagal savo planą.

E. Ostapenko džiaugiasi, kad į butą jiems įsibrauti taip ir nepavyko: „Birželio 20 dieną mano mama juos sutiko laiptinėje. Išeidama į darbą prie laiptinės durų pamatė du įtartinus tipus. Pasislėpusi už šiukšlių vamzdžio tarp antro ir trečio aukšto stebėjo, kas vyksta. Gerai, kad buvau mamai pranešęs taksisto telefonu, kad pavogė raktus. Jie pamatė mano mamą, kad nebūtų įtarimų, liftu nuvažiavo į viršų. Po penkių minučių vėl nusileido į apačią. Mama ten vis dar stovėjo. Justas ir Mindaugas, kaip vėliau paaiškėjo, pakilo iki mano buto durų, išsitraukę raktus bandė atrakinti buto duris“, – paskaojo pašnekovas.

Sugriauti kruopščiai apgalvotą vagių planą E. Ostapenkos mamai vis dėlto pavyko: „Ji išėjo iš už kampo ir suriko, pagrasino iškviesti policiją. Jie apsimetė, kad suklydo, kad norėjo į devintą aukštą. Jie pabėgo į lauką. Mama iškvietė meistrą ir policiją. Meistras sakė, kad į viršutinę spyną buvo pripilta daug klijų. Policija viską užsiksavo dokumentuose, mama parašė pareiškimą dėl bandymo įsibrauti į svetimą patalpą. Čia tikrai yra susiję, manau, kad prokuratūra sujungs bylas, nes buvo toks iš anksto jų planas. Viskas buvo apgalvota“.

Dainininkas nežino, ar policijai pavyko sulaikyti jo užpuolikus. „Neturiu žalio supratimo“, – DELFI sakė jis.

Klaipėdos miesto pirmojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Kęstutis Kubilius DELFI patvirtino, kad šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, tačiau plačiau jo eigos nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (478)