„Labai džiaugiuosi, kad vairuotojai turi nuolat važiuoti su įjungtais žibintais, o pėstieji tamsiuoju paros metu privalo dėvėti atšvaitus. Visa tai didina eismo dalyvių saugumą. Tikiu, kad visos taisyklės yra ne be reikalo“, – kalbėjo atlikėja.

Kaip mama, V. Pilibaitytė-Mia labai jautriai reaguoja į vaikų saugumą. Ji su vaiku gyvena Vilniuje, kur eismas iš tiesų labai intesyvus, tad saugumo priemonių imtis būtina. Dainininkė pasakojo, kad jos sūnus nuolat segi atšvaitą ant kuprinės.

„Kas liečia pėsčiųjų elgesį perėjose, turiu pripažinti, jog kai kurie perėjose jaučiasi per daug saugiai. Savo sūnui nuolat sakau, kad net perėjose reikia išlikti budriam. Niekada negali žinoti, kada greitai atvažiuos automobilis. Pasivaikščiojant žingsniuoti gatve yra labai nesaugu. Apskritai, manau, jog kiekvienas eismo dalyvis turėtų išklausyti specialius Kelių eismo taisyklių mokymus. Pėstiesiems ir dviratinininkams galėtų būti privalomos nemokamos pamokos, kurių metu būtų išdėstomi pagrindiniai principai, kaip saugoti save gatvėje ir kelyje“, – pasiūlymą pateikė dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)