L. Baltrūno teismas nepagailėjo – skyrė jam laisvės atėmimo bausmę, jis
taip pat nukentėjusiam privalės kompensuoti patirtą moralinę žalą bei
atlyginti advokato išlaidas.

Baikeris buvo pripažintas kaltu, padaręs nusikalstamas veikas pagal LR Baudžiamojo kodekso 170 str. (kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę) 2 dalį. Už tai jis buvo nubaustas laisvės atėmimu 6 mėnesiams.

Pagal LR BK 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas) 1 dalį nubaustas laisvės atėmimu 4 mėnesiams. Subendrinus bausmes buvo paskirta laisvės atėmimo bausmė 6 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams ir įpareigojant nuteistąjį dalyvauti elgesio pataisos programoje. Taip pat buvo priteistas neturtinės žalos atlyginimas nukentėjusiam (3 tūkst. eurų) ir advokato atstovavimo išlaidos (350 eurų).

Kaip DELFI sakė teisėjos Rositos Patackienės padėjėjas Povilas Likas, L. Baltrūnas nesutinka dėl jam skirtos bausmės pagal BK 170 str. 2 dalį – tikina kiaušiniais svaidęsis todėl, kad jam nepatiko koncertas. Neva apie dainininko homoseksualumąjis nieko nežinojo, todėl jam skirta bausmė už neva nesantaikos kurstymą prieš homoseksualų asmenį – nepagrįsta.

DELFI primena, kad nemalonus incidentas įvyko vieno koncerto metu 2013 metais Aukštadvario Žemės ūkio mokykloje. R. Kirilkinas buvo apmėtytas kiaušiniais, o po incidento atsidūrė ligoninėje. Vyrui buvo sumušta lūpa, smakras ir kairioji ausis, todėl buvo iškviesta greitoji pagalba, o užpultasis išvežtas į ligoninę.

Sutvarsčius žaizdas, nukentėjusysis buvo paleistas gydytis ambulatoriškai. R. Kirilkinas susitaikymo galimybės net nesvarstė. Anot nukentėjusio dainininko, kiekvienas žmogaus, nepriklausomai nuo jo lyties ar odos spalvos, turi teisę į savo gyvenimą ir savo laisvę. Saugant nukentėjusiojo privatumą bylą buvo nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (386)