Dabar teismas šį terminą kiek sutrumpino – šokėjas už vairo sėsti gali jau dabar, praėjus beveik vienuolikai mėnesių.

„Be vairuotojo pažymėjimo jo gyvenimas neįmanomas. /.../ Buvo atestuotas pagal privalomojo mokymo apie alkoholio ir narkotikų žalą žmogaus sveikatai./.../ Turi daug įsipareigojimų ir be automobilio jų negali įvykdyti. Yra VĮ šokių ir laisvalaikio centro „Soul Lounge“ įkūrėjas ir direktorius. Centras organizuoja vestuves, abiturientų išleistuves, kitus renginius ir jis yra šių renginių koordinatorius“, – apie tai, kodėl D. Meškauskui reikia grąžinti vairuotojo pažymėjimą nepasibaigus visam bausmės terminui, rašoma Anykščių rajono apylinkės teismo sprendime.

Anykščių rajono policijos komisariatas nesutiko, kad bausmė šokėjui būtų sušvelninta, nes jis yra baustas už kitus kelių eismo taisyklių pažeidimus, tačiau teismas nusprendė, kad D. Meškauskui dešimties mėnesių terminas be teisių yra „pakankamas įvertinti savo elgesį ir nedaryti naujų KET pažeidimų, o tolesnis nuobaudos taikymas neadekvačiai apribotų jo paties veiksmus ir turtinę padėtį“.

Anykščių apylinkės teismas vairuoti jau leido ir UAB „Anykščių vandenys“ direktoriui Alvydui Katuokai, iš kurio teisės 12 mėnesių buvo atimtos praėjusių metų spalio 23 dieną.