Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį paskelbė, kad J. Baronui už tai, kad vairavo automobilį BMW neturėdamas tam teisės bei dėl to, jog viršijo leistiną greitį, skiria maksimalią įstatyme numatytą baudą – į valstybės biudžetą jis privalės sumokėti 434 eurus.

Skirdama nuobaudą teisėja Ilona Mateikienė atsižvelgė į padaryto administracinio teisės pažeidimo pobūdį, jo padarymo aplinkybes, į J. Barono asmenybę.

„Kaip matyti iš byloje pateiktos informacijos, teisės vairuoti jis nėra įgijęs, tačiau vis dėlto ne kartą vairavo transporto priemones, už ką buvo nubaustas administracine tvarka, taip pat buvo tris kartus nubaustas už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, pažeidimą padarė, kai jam buvo surašytas protokolas už analogišką KET pažeidimo padarymą, t.y. vairavimą neturint tam teisės“, – teisėja pažymėjo, kad kol kas nėra pagrindo J. Baronui skirti pačią griežčiausią sankciją – areštą.

Tačiau tokią nuobaudą jam prieš dvi savaites skyrė kita to paties teismo teisėja Eglė Gruodienė, pažymėjusi, kad J. Baronas dėl savo elgesio tinkamų išvadų nepadarė, toliau sistemingai ir šiurkščiai pažeidžia KET reikalavimus, be to, teismas neturi duomenų, kad vyras mokėtų jam skiriamas baudas.

Šįkart pakartotinės arešto bausmės išvengęs J. Baronas buvo nubaustas už tai, kad automobilį vairavo gegužės 5 d., apie 21.46 val., Vilniuje, Antakalnio g. Be to, jo vairuojama transporto priemonė skriejo 74 km/val. greičiu, nors miesto gatvėse tėra leidžiamas 50 km/val. greitis.

Atsakomybėn patrauktas J. Baronas į teismą neatvyko, bet apie jį žinojo, todėl teisėja bylą išnagrinėjo šiam nedalyvaujant.

Policijos pareigūnai teismui nurodė, kad J. Baronui protokolas buvo surašytas gegužės 22-osios naktį – sustabdę BMW, kurį vairavo J. Barono bičiulis, pareigūnai paprašė pateikti dokumentus, bet vairuotojas jų neturėjo. Tikrindami duomenis sistemoje policininkai pastebėjo, kad gegužės 5 d. vakarą BMW buvo viršijęs greitį – peržiūrėję nuotrauką jie pamatė, kad prie vairo buvo užfiksuotas vaikinas, kuris sėdėjo BMW keleivio vietoje.

J. Baronas ne kartą yra baustas dėl KET pažeidimų. Dar balandžio pradžioje teismas J. Baronui skyrė 1 300 eurų baudą bei konfiskavo jo motinai Laimai Pikul priklausantį prabangų BMW – neturėdamas teisės vairuoti J. Baronas prie vairo sėdo neblaivus.

Tąkart bylos duomenimis nustatyta, kad J. Baronas prie automobilio „BMW 730” vairo buvo sulaikytas dar vasario 22 d. rytą, apie 4 val. Automobilių stovėjimo aikštelėje važiuojanti transporto priemonė pareigūnų dėmesį atkreipė tik dėl to, kad tamsiu paros metu važiavo be įjungtų šviesų. Kadangi jaunas vairuotojas sukėlė įtarimų, policininkai jį patikrino alkotesteriu – J. Baronui buvo nustatytas 0,93 prom. alkoholio girtumas.

Kad padarė vieną šiurkščiausių KET pažeidimų, žinomos dainininkės brolis tada ir neneigė.

Automobilis, kurį vairavo J. Baronas, priklausė jo motinai Laimutei Pikul. Ji teisme teigė, kad BMW įsigijo visai neseniai ir už jį iki šiol moka paskolą.

Kadangi L. Pikul sūnus jau ne kartą buvo baustas už KET pažeidimus, motina nuo jo net slėpė savo automobilio raktus, tačiau šis esą kažkaip sugebėjo juos surasti ir tą vakarą su savo drauge išvažiavo pasivažinėti po miestą.

J. Baronas tikino, kad tada visą laiką automobilį vairavo jo draugė Kamilė, o kai paryčiais ji BMW pastatė automobilių stovėjimo aikštelėje, šis nutaręs jį perstatyti – esą draugė buvo neteisingai priparkavusi. J. Baronas tikino, kad buvo pavažiavęs vos apie 10 metrų, kai jį nusprendė patikrinti netoliese buvę policijos pareigūnai. Jis taip pat pažymėjo, kad nėra toks kvailas, jog būdamas nubaustas už KET pažeidimus ir neturėdamas teisės vairuoti vėl sėstų prie vairo.

„Kai buvo areštuotas mano automobilis, tikrai žinojau, kas grės už tai, jeigu vėl vairuosiu – kad sumokėčiau teismo skirtą baudą pardaviau savo mašiną“, – sakė J. Baronas.

Kad sūnus be jos žinios paėmė raktelius ir pasinaudojo automobiliu, teisme aiškino ir L. Pikul. Pagal verslo liudijimą „namų ūkio veikla“ besiverčianti moteris tikino, kad transporto priemonė jai yra būtina kasdien, už ją iki šiol pilnai atsiskaičiusi pagal skolos vekselį. Nutarimą, kuriuo buvo konfiskuotas L. Pikul priklausantis BMW, moteris yra apskundusi aukštesnės instancijos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)