Kadangi aktorei beveik visą viešnagės laiką teko praleisti kino teatre žiūrint filmus, ji nespėjo artimiau susipažinti su pačia šalimi.

„Bulgarija labai priminė Gruziją. Paskutinę dieną turėjome ekskursiją aplankyti vietos muziejus, tačiau paprašėme nuvežti mus į kaimą ar miestelį, kad galėtume pamatyti, kaip gyvena paprasti vietiniai žmonės. Labai norėčiau artimiau pažinti šią šalį ir ją „pačiupinėti“ ilgiau. Kelionės metu užsimezgė draugystė su vietiniais, todėl kai turi ką aplankyti, būna dar paprasčiau susiorganizuoti išvyką“, – prisipažino A. Grudytė.

Tiesa, lietuvė neslepia, kad dirbti tarptautinio festivalio „Golden Linden“ komisijoje nebuvo lengva.

„Per dieną teko peržiūrėti 4-5 filmus su 15 minučių pertraukomis tarp jų. Labai greitai reikėdavo pamiršti, ką prieš tai matei. Ne visi filmai palikdavo teigiamus įspūdžius. Kartais prisirinkus slogių emocijų po kelių minučių vėl šviežia galva reikėdavo priimti kitą filmą. O tai nėra taip paprasta. Turėjome daug diskusijų dėl prizinių vietų, skyrėsi komisijos narių nuomonės. Buvo tikrai įdomi patirtis“, – džiaugiasi A. Grudytė.

Anot jos, konkursinėje programoje dalyvavusių filmų tematikos buvo panašios. Daug filmų sukurta apie nelaimingą meilę tarp skirtingo amžiaus žmonių.

Galbūt komisijos narė galėtų rekomenduoti kelis labiausiai įsiminusius tarptautinius filmus, kuriuos vertėtų pamatyti ir Lietuvos kinomanams?

A. Grudytė rekomenduotų pažiūrėti festivalyje įvertintus filmus, kurie, beje, jau buvo rodyti Lietuvos kino festivalyje.

Geriausias festivalio filmas - „The Lesson“ rež. K.Grozeva, P. Valchanov (Bulgarija/Graikija).

Geriausias režisierius - „No one's child“ rež. Vuk Ršumovič (Serbija/Kroatija).

Geriausia aktorė - Margita Gosheva, filmas „The Lesson“ rež. K.Grozeva, P. Valchanov (Bulgarija/Graikija).

Geriausias aktorius - Denis Muric „No one's child“ rež. Vuk Ršumovič (Serbija/Kroatija).

Specialus gildijos prizas už berniuko vaidmenį - „SIVAS“, rež. Kaan Mujdeci (Turkija/Vokietija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)