Dalius Mertinas džiaugiasi vaikystės prisiminimais

Mertinų šeimoje Motinos diena švenčiama daug audringiau nei Tėvo. Ir nors vaikystėje Dalius Mertinas (54) savo tėčiui šia proga atvirukų nepiešdavo, pasidalijo kitokių užsiėmimų prisiminimais.

Kai Dalius augo, tėtis jį dažnai pasiimdavo į kiną arba teatrą, o kai tapo pilnametis, kartu užsukdavo ir į alubarį. „Sovietiniais laikais buvo toks geras alubaris „Tauro ragas“, – nusijuokė D. Mertinas. – O jei rimtai, retai ten užsukdavome. Augau teatro aplinkoje, tad ir užsiėmimai buvo tokie. Teatrą dažnai pakeisdavome kinu.“

Dukrą Laimą Barborą ir sūnų Dominyką užauginęs Dalius džiaugiasi, kad jų šeimoje gaji Motinos dienos tradicija, tačiau tvirtina, jog Tėvo diena taip pat svarbi. „Tėtis yra labai svarbus, ypač šeimose, kuriose nėra mamos. Juk ne visur yra taip, kad tėtis išlaiko šeimą, o mama rūpinasi buitimi. Šeimose, kuriose nėra mamos, tėčio vaidmuo milžiniškas“, – įsitikinęs Dalius.

Vilius Tarasovas kasmet tėvą palepina gėlėmis

Atlikėjas Vilius Tarasovas (36) Tėvo dieną pažymi bendru šeimos susibūrimu. Į tėvų sodybą susirenka Viliaus ir jo brolio šeimos, tad šurmulys ir gera nuotaika – garantuoti, teigia atlikėjas. Dažniausiai tėčiui Vilius įteikia gėlių, jų ir pats gauna iš savo atžalos.
Vilius Tarasovas

Dukrą Gabrielę auginantis atlikėjas džiaugiasi, kad su ja turi bendrą pomėgį – mėgautis jūros bangomis. „Su tėčiu smagiausia būdavo veikti tą patį, ką dabar veikiu su Gabriele. Tai maudynės bangose, – su šypsena pasakojo atlikėjas. – Tik anuomet mes maudydavomės tik Baltijos jūroje, o dabar laikai kiti – vaiką palepiname ir šiltesnėmis jūromis.“

Pasakodamas apie Tėvo dieną Vilius juokdamasis pridūrė, kad pastebi tendenciją, jog Motinos diena labiau sureikšminama. „Moterų daugiau, tad jos traukia į savo pusę, nors pačios nori savo teisių. Šiuo aspektu vyrai diskriminuojami“, – šmaikštavo V.Tarasovas ir pridūrė, kad vaikui abu tėvai vienodai svarbūs.

Virgilijus Alekna džiaugiasi vaikų dėmesiu

Disko metikas Virgilijus Alekna (43) tėvų namus paliko vos 14-os ir ten būdavo retas svečias, tačiau prisimena, kad iki tol daugiausia laiko su tėčiu praleisdavo atlikdamas ūkio darbus. „Kartais dirbdavome linksmai, kartais nelabai. Juk darbus reikėdavo padaryti“, – nusišypsojo Virgilijus.

Mamos diena visada buvo didesnė šventė nei tėčio. Mes, vyrai, turime būti džentelmenai ir dėmesį rodyti moterims, – pasakojo olimpinis čempionas, tačiau atskleidė, kad su tėvu sieja daug vaikystės prisiminimų. Jie ne tik kartu dirbdavo ūkio darbus. Būdamas dar paauglys Virgilijus iš tėvo mokėsi vairuoti traktorių ir kombainą.

Du sūnus ir dukrą auginančio sportininko vaikystėje Tėvo dienos šventimo tradicijos nebuvo, tačiau jis pats kasmet iš vaikų sulaukia pasveikinimo, apkabinimo. V.Alekna tvirtina, kad šią dieną jam svarbiausia – vaikų dėmesys.
Virgilijus Alekna