DELFI žiniomis, ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai trečiadienio popietę ketina J. Jakutį ne tik apklausti, bet ir pareikšti naujus įtarimus dėl galimai padarytų nusikaltimų. Aiškėja, kad jis yra susijęs su Lapinų nusikalstamos grupuotės lyderiais, kurie prieš porą savaičių buvo sulaikyti dėl galimos prekybos narkotinėmis medžiagomis.

Pas šios grupuotės narius buvo rasta daugiau kaip 2 kg hašišo, 3,5 kg amfetamino bei 0,5 kg kokaino.

Kokie nauji įtarimai bus pateikti J. Jakučiui, pareigūnai kol kas nelinkę atskleisti, tačiau, redakcijos žiniomis, tai susiję su nusikalstamos grupuotės galimai nuo 2011 m. padarytais nusikaltimais. Be to, pareigūnai jau puse lūpų užsimena, kad dainininkės sutuoktinio byla visuomenei turėtų būti tikras skandalas – esą tyrimo metu jau paaiškėjo labai įdomių ir netikėtų dalykų, tačiau informacija kol kas nėra viešinama, nes nenorima pakenkti tyrimo sėkmei.

„Palaukime lapkričio pabaigos, kai planuojame baigti tyrimą“, – sakė vienas pareigūnų.

J. Jakutis buvo suimtas dar vasario 5-ąją, griežčiausios kardomosios priemonės terminas vyrui vis dar tęsiamas, nors jis ir advokatė teismuose bando įrodyti, kad suėmimas skiriamas nepagrįstai. Teismai yra leidę įtariamąjį suimti, nes jis gali bėgtis ar slėptis nuo tyrėjų ar teismo.

Sulaikymo metu pas V. Jakutį sostinės pareigūnai rado ne tik labai didelį kiekį narkotinių medžiagų, bet ir ginklą.

DELFI šaltinių teigimu, pas atlikėjos V. Jakutienės sutuoktinį buvo rasta apie pusę kilogramo kokaino – tyrimo metu paaiškėjo, kad narkotinė medžiaga yra labai aukštos kokybės. „Tokios dar nesame matę“, – prisipažino vienas pareigūnų.

J. Jakučiui prokurorai taip pat pateikė įtarimus dėl to, kad šis neteisėtai rinko privataus pobūdžio informaciją apie savo sutuoktinę V. Jakutienę – užsimenama, jog sutuoktinis galėjo pavydėti kitų vyrų jos sutuoktinei galimai rodomo dėmesio.

Pati V. Jakutienė nėra parašiusi pareiškimo ir dėl to, kad sutuoktinis galimai apie ją rinko informaciją, pretenzijų neturi, todėl ateityje šie įtarimai vyrui gali būti ir panaikinti.

J. Jakutis jam pareikštų įtarimų nepripažįsta. Ikiteisminiame tyrime be J. Jakučio dar figūruoja apie dešimt žmonių, iš kurių septyni taip pat yra suimti.

Jeigu pasitvirtintų J. Jakučiui pareikšti įtarimai, jam grėstų įkalinimas iki penkiolikos metų.

DELFI jau skelbė, kad praėjusių metų pavasarį V. Jakutienė žiniasklaidai pasakojo šeimoje išgyvenanti santykių krizę ir su vyru kurį laiką nusprendusi pagyventi atskirai.

„Nebūna namų be dūmų, tačiau nesinori viešai aptarinėti savo šeimos problemų. Pykčių būna pas visus. Tikiu, kad viskas išsispręs“, – tada kalbėjo grupės „Naujos pupytės“ narė. Vėliau moteris pareiškė, kad vyro neišsižadės kad ir kas jam beatsitiktų. Ji nuolat sutuoktinį aplanko Lukiškėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)