Beveik tris kartus mažiau - 27 proc. - balsų surinko Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis, o trečiasis yra legendinis "Solidarumo" lyderis, buvęs šalies prezidentas Lechas Walęsa, kurį įžymiausiu lenku laiko 15 procentų apklaustųjų.

Tarp dešimties įžymiausiųjų yra du Nobelio premijos laureatai - poetai Wislawa Szymborska ir iš Lietuvos kilęs Czeslawas Miloszas, taip pat - slidininkas-šuolininkas Adamas Malyszas, kino režisierius Andrzejus Wajda, garsus kardiochirurgas Zbigniewas Religa.

Septintoji yra 7 proc. balsų surinkusi A.Kwasniewskio žmona Jolanta. Kalbama, kad po ketverių metų ji gali užimti savo vyro postą, nes A.Kwasniewskis pagal šalies įstatymus nebegalės siekti trečiosios kadencijos.

Įžymiausių lenkų sąrašo pabaigoje yra Lenkijos premjero Leszeko Millerio ir skandalais pagarsėjusio buvusio šalies Seimo vicepirmininko, Ūkininkų profesinės sąjungos "Savigyna" lyderio Andrzejaus Lepperio pavardės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją