Praėjusiais metais solidų jubiliejų taip pat paminėjusi ponia Birutė nė iš tolo neprimena į septintą dešimtį įžengusios moters. Jau daug metų B. Petrikytę žmonės vadina jos dukters Andželikos seserimi.

Paveldėjo jaunystės geną

Žinoma atlikėja ir verslininkė viešai yra prisipažinusi, kad 20 metų leidžiasi botoksą, kuris padeda išvengti raukšlių. Tačiau pabrėžia, kad kremukai ir kitokios priemonės nėra visagalės. Birutė sako, kad jos jaunatviška išvaizda yra paveldėta iš mamos.
Birutė Petrikytė ir Rolandas Petrikis švenčia savo gimtadienius
„Tai turbūt genai. Mano mamai jau 88-eri, bet ji turi sveikus dantis ir per visą gyvenimą tik keletą kartų yra buvusi pas stomatologą. Aišku, visos moterys naudoja kremus. Be jų tikrai nebūtų galima išsiversti. Tik neperku kažkokių auksinių stebuklus darančių. Nes jei būtų tokių kremų, visos moterys būtų kaip 30-metės, – juokiasi ponia Birutė. – Mus su dukra Andželika visi vadina seserimis. Kol kas taip ir atrodome, nes kartu senstame. Andželikai juk jau 43. Mūsų 17 metų amžiaus skirtumas yra juokingas. Todėl mes ir atrodome kaip seserys, ir gyvenime bendraujame kaip seserys. Aišku, metams bėgant amžiaus skirtumas ryškės, bet tai normalu, nes nuo gamtos niekur nepabėgsi.“
Birutė Petrikytė su vyru

Didžiausia dovana – vyras

Gimtadienio nuotaikomis gyvenanti B. Petrikytė pabrėžia, kad didžiausia jos gyvenimo dovana yra šeima. Didžiausias gyvenimo turtas yra anūkas, dukra, brolis, mama ir vyras, su kuriuo kartu yra jau 15 metų. 

„Kiekvieną dieną turėti žmogų, kuris tave supranta, yra tavo tikras draugas, reiškia labai daug. Yra sutuoktinių, gyvenančių atskirai, tokių, kurie taikstosi su negerovėmis, neištikimybėmis, o mano vyras yra mano gyvenimo dovana. Man daugiau dovanų jokių ir nereikia, – savo mylimąjį giria ponia Birutė. – Vyras kartais atsiprašinėja, kad nenupirko prabangios dovanos. Sakau, tu man esi didžiausia dovana, daugiau nieko nereikia iš gyvenimo. Niekada nesižavėjau auksu ar brangenybėmis. Man tai neegzistuoja.“

Ar B. Petrikytė neprašo dukros padovanoti daugiau anūkų? Atlikėja gūžteli pečiais: „Kaip Dievas duos. Aš irgi planavau daug vaikų turėti, bet turiu tik Andželiką. Ji irgi planuoja, bet kol kas nėra.“

Dalyvauja 10-yse konkursų

Kur kas drąsiau ponia Birutė kalba apie savo veiklos planus. B. Petrikytė vis dar nelaidoja svajonės sugrąžinti Šlagerių karaliaus ir karalienės festivalį. Taip pat turi planų Versalyje pastatyti paminklą Antanui Šabaniauskui, sugrąžinti jo vardo premiją, kuri buvo įsteigta 1990 metais. Šios premijos laureatais yra tapę Janina Miščiukaitė, Stasys Povilaitis, Nijolė Tallat-Kelpšaitė, Nijolė Ščiukaitė, Vytautas Kernagis, Viktoras Malinauskas, Ona Valiukevičiūtė, Birutė Petrikytė, Edmundas Kučinskas, Aleksas Lemanas. Paskutinioji premija įteikta Adolfui Jaruliui.

„Jis yra vienintelis lietuvis, Anglijoje išleidęs per 20 savo dainų plokštelių. Iki šiol dar nei vienas mūsų atlikėjas nesulaukė tokio pasiūlymo iš Didžiosios Britanijos“, – sako ji.  

Be to, didžiąją dalį laiko B. Petrikytė dabar skiria naujai veiklai – tarptautiniams konkursams, kurių komisijos nare ji kviečiama būti.

„Mane gamta apdovanojo ne tik geru balsu, kurį paveldėjau iš savo tėvų. Važinėju po tarptautinius jaunimo konkursus, kurie vyksta visame pasaulyje: Malagoje, RusijojeGruzijoje, Serbijoje, Moldavijoje. Vien kitais metais nusimato apie 15 kelionių. Esu tarptautinės komisijos narė ir tai man duoda stimulo gyventi“, – džiaugiasi naują kelią savo karjeroje suradusi atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)