– Kas šiuo metu vyksta tavo karjeroje? Po „Auksinio balso“ vėl dingai kaip į vandenį.

– Šiuo metu aš baiginėju savo debiutinio EP albumo išleidimo darbus. Man tai yra labai svarbu, nes pirmą kartą visos mano muzikos kūryba yra visiškai mano – muzika, melodijos, tekstai ir vizualinis apdirbimas.

– Daugiau laiko praleidi Jungtinėje Karalystėje ar Lietuvoje?

– Daugiau laiko praleidžiu Londone. Tačiau kitaip, nei būdama Amerikoje, dabar tarp Lietuvos ir Anglijos atstumą skaičiuoju ne kilometrais, o valandomis, ir dviejų su puse valandos skrydis yra visai ne daug. Per pastarąjį pusmetį Lietuvoje lankiausi dažnai. Turiu įvairių darbų tiek čia, Londone, tiek gimtinėje. Be to, visada labai gera sugrįžti pas savo mylimus žmones, artimuosius.

– Kokie tavo planai vasarai?

– Tarp esamų ir dar artėjančių darbų bei kūrybos, labai noriu šiek tiek laiko praleisti pajūryje pas tėvus. Noriu kasdien važiuoti prie jūros, vaikščioti po miškus, mėgautis mamos patiekalais, o vakarais su tėčiu žaisti šaškėmis.

– Padarei pertrauką Berklee koledže, kuri trunka jau beveik trejus metus. Ar planuoji ten grįžti ir baigti mokslus?

– Tiesa, pertrauka užsitęsė ilgokai, nors, atrodo, kad dar tik metus esu Londone! Pasiilgstu Amerikos, Bostone sutiktų žmonių, įkvėpimo ir mokslų taip pat. Nuolatos jaučiu poreikį mokytis, galimybių ieškojau ir Anglijoje, bet kolkas viskas padėta į šalį. Anglijoje mokslai yra labai brangūs, o Bostone aš buvau laimėjusi stipendiją. Manau, kad ateityje į Berklee koledžą aš dar sugrįšiu, nes edukacijos lygis ten – labai geras.

– Kaip leidi savo laisvalaikį Londone? O koks jis yra, kai sugrįžti į Lietuvą?

– Londone mėgstu pažinti naujas vietas. Čia vyksta be galo daug kultūrinių renginių, kuriuose lankausi su draugais. Lietuvoje pirmenybę teikiu susitikimams su savo draugėmis. Smagiausia tai, kad susitikus su jomis, aš niekada nežinau, kaip baigsis mūsų vakaras ir kaip pasitiksime rytą...

– Ar neplanuoji grįžti gyventi į Lietuvą?

Kolkas tokių planų dar neturiu. Nors blaškymasis tarp Lietuvos ir Anglijos šiek tiek vargina, tačiau esu jauna ir dabar yra pats laikas mėgautis aktyviu gyvenimu. Nesakau, kad niekada negrįšiu gyventi į Lietuvą, bet šiuo metu apie tai dar visai negalvoju. Be to, gimtinėje lankausi pakankamai dažnai ir nespėju išsiilgti gyvenimo ten taip smarkiai, kad priimčiau galutinį sprendimą sugrįžti gyventi Lietuvon.

– Abu su sužadėtiniu Marijumi esate muzikantai. Kaip sekasi nepainioti meilės ir muzikos?

– Ar gali būti geresnis derinys už muziką ir meilę?

Pati Monika Liu patvirtino, kad ji ir mylimasis, vienas geriausių Lietuvoje būgnininkų, Marijus Aleksa, yra susižadėję. Artimi porai šaltiniai teigė, kad dėl įtempto poros darbų tvarkaraščio nežino, kada Monika ir Marijus ketina kelti judviejų vestuves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)