Nors apie Manto žmoną Ievą yra žinoma itin nedaug, nes asmeninio gyvenimo pora linkusi neviešinti, ji, kaip ir Mantas, yra menininkė - I. Simniškytė-Jankavičienė yra smuikininkė.

Tačiau po ketverių metų, per kuriuos augino du sūnus, rūpinosi namais bei jų aplinka, moteris nusprendė grįžti į darbą. I. Simniškytė-Jankavičienė smuiko mokytojos specialybę iškeitė į nekilnojamo turto brokerės darbą.

„Iš esmės galėčiau sėdėti namuose, bet ar to noriu? Mano draugė dirba su nekilnojamu turtu ir jai gerai sekasi, tai pagalvojau, kad ir man reikia pabandyti, juk kitaip nesužinosiu, ar sekasi ar ne. “, - apie grįžimą į darbą kalbėjo I. Simniškytė-Jankavičienė.

Paklausta, kaip žinomo muzikanto žmona sugalvojo pasukti tokiu keliu, moteris sakė, kad jai norėjosi aktyvaus ir perspektyvaus darbo.

„Muzika truputį mane stabdė. Kai mokiau groti smuiku, atidirbdavau savo darbo valandas, ir viskas. Nebuvo jokių perspektyvų – nei karjeros laiptais pakilti, nei daugiau užsidirbti. Gaudavau fiksuotą atlyginimą, kuris metų metus nekito. Be to, norisi aktyvesnio darbo“, - DELFI sakė moteris.

Jau du mėnesius nekilnojamo turto brokere dirbanti I. Simniškytė-Jankavičienė sakė puikiai suderinanti darbą ir šeimos reikalus, o vyras Mantas jos pasirinkimą palaiko.

„Viską suderinti pavyksta, nes darbo grafikas yra laisvas. Juk daugybė žmonių augina vaikus ir dirba, aš – ne išimtis. O vyras, žinoma, kad palaiko. Aišku, ir Mantui reikia prie to priprasti, ir man – čia yra įdirbio reikalas. Juk labai patogu, kai žmona tvarko visą buitį ir prižiūri vaikus. Viena vertus, aktyvus darbas man patinka, kita vertus, vaikai ir šeima vistiek lieka prioritetais“, - pasakojo Ieva.

„Darbo pradžia nėra lengva, nes vyksta mokymai, reikia suburti savo klientų ratą. Niekas nieko ant lėkštutės nepaduoda. Bet aš labai noriu veikti, noriu papildyti ir šeimos biudžetą, kad galėtume dažniau išvažiuoti, nesinori finansinės atsakomybės užkrauti vien tik Mantui. Manau, kad jam irgi nėra lengva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)