– Esate modelis bei stilistė. Kuri veikla jums patinka labiau?

– Modeliu dirbu tik turėdama laisvo laiko nuo kitų darbų. Taigi pirmoje vietoje – stilizavimas. Stilistės darbas turi daug žavesio, būtent dėl to jam jaučiu didžiulę aistrą.

– Nuo ko viskas prasidėjo?

– Viskas prasidėjo nuo traumos, kai užsiiminėjau lengvąja atletika. Gavusi traumą ir nebeturėdama galimybės sportuoti, pradėjau dairytis, kur kitur save išreikšti ir kam atsiduoti. Tada ir įnikau į madą visomis keturiomis. Šiuo metu vadovauju „Reconnoitre Models“ agentūrai ir kuriu „Eyes Mast“ tinklaraštį. Žinoma, kartas nuo karto pamodeliauju.

– Jeigu nebūtumėte pasukusi į grožio ir mados industriją, ką kito būtumėte pasirinkusi? Kokių ambicijų turite karjeros srityje?

– Jei nebūčiau? Nemanau, jog tai įmanoma. Mada visą gyvenimą buvo mano variklis ir vienaip ar kitaip būčiau atsidūrusi joje. Tai tiesiog neatsiejama mano gyvenimo dalis, be kurios aš savęs neįsivaizduoju! Kalbant apie ambicijas, tai jų turiu be galo daug. Esu pasiryžusi padaryti daug ir prisidėti prie Lietuvos mados rinkos – bandyti ją iškelti ir parodyti pasauliui. Juk turime begalę talentingų ir veržlių žmonių...
Gabija Varnaitė

– Turite savo mados tinklaraštį. Kam jis skirtas? Pasidalinti idėjomis, padėti pasiklydusiems mados labirintuose ar parodyti save?

– Tinklaraštis skirtas žmonėms, mylintiems madą, ja besidomintiems. Tai yra laisvos formos tinklaraštis, diktuojantis gatvės mados stilių. Visuomet norėjau tai daryti. Vis neatrasdavau laiko ir ryžto. Dabar laikas ir aplinkybės susiklostė taip, jog ėmiau ir pradėjau. Šiuo tinklaraščiu tikiuosi atvesti į Lietuvą naujų prekinių ženklų, supažindinti skaitytojus su naujausiomis tendencijomis ir tiesiog pasidalinti savo stiliaus vizija.

– Iš kur semiatės idėjų savo pačios stiliui? Kur ieškote patinkančių daiktų?

– Savo stiliui idėjų semiuosi absoliučiai visur: muzikoje, aplinkoje, mados leidiniuose, aplinkiniuose žmonėse, kelionėse ir visur kitur.

Kad ir kaip banaliai tai skambėtų, bet kasdienis įvaizdis man yra labai svarbus. Aš į tai nežiūriu kaip tiesiog į aprangą. Kiekvieną rytą rinkimasis ir derinimas, ką dėvėti yra lyg ritualas, teikiantis daug džiaugsmo ir malonumo. Juk nieko nėra geriau, nei išeiti iš namų su puikia nuotaika ir puikiu outfitu (drabužiai apranga – DELFI).

Kalbant apie patinkančius daiktus, jų randu įvairiose vietose. Neturiu mėgstamiausios parduotuvės, butiko ar prekinio ženklo. Mėgstu derinti įvairius vienetus. Juk stiliaus esmė ne kainoje ir ne etiketėje. Paprastai randu tam tikra vienetą-akcentą (batus, švarką, odinę striukę ir t.t.), prie kurio derinu kitus rūbus. Nesu iš tų žmonių, kurie parduotuvėse užtrunka valandas. Galbūt dėl to, kad dirbant stiliste atsiranda gebėjimas per kelias sekundes pamatyti, ar yra kažkas vertas dėmesio ar ne. Is esmės, visa mano spinta yra pildoma gan spontaniškais pirkiniais.

– Ar yra pasaulyje asmenybių, kurios jus įkvėpia ir į kurias lygiuojatės? Kieno stilius jums imponuoja?

– Negalėčiau išskirti vienos asmenybės, kuri man būtu stiliaus ikona. Idėjų ir inspiracijų semiuosi daugelyje aspektų ir daugelyje žmonių. Viena stipriausių personų stiliaus atžvilgiu man visuomet buvo ir bus Alexanderis Wangas. Jo diktuojamas aštrus minimalizmas man yra aukščiausia mados forma.

– Įkvėpta jūsų išskirtinio grožio A. Jagelavičiūtė socialiniame tinkle „Facebook“ net pradėjo naują rubriką apie gražiausias Lietuvos moteris. Buvote pirmoji sąraše. Ar dažnai sulaukiate komplimentų? Kaip reaguojate į juos?

– Komplimentai visiems yra maloni gyvenimo detalė. Aš – ne išimtis. Visuomet buvo ir bus malonu gauti vienokius ar kitokius komplimentus, ypač iš žmonių, išmanančių savo amatą.

Gražiems žmonėms gyventi lengviau. Mitas ar tiesa?

– Nepasakyčiau, jog gražiems žmonėms gyventi yra lengviau, išvaizda gyvenimo nepalengvina. Taip, tai galbūt suteikia daugiau galimybių, atveria daugiau durų, bet vien išvaizda nėra variklis. Net dirbant modeliu, kai darbo pagrindas yra grožis, jo neužtenka. Taip, išorinis grožis gali duoti tam tikras galimybes, bet tik vidiniu grožiu, požiūriu į gyvenimą ir darbu gali tas galimybes išnaudoti.

– Ar turite kokių nors specialių grožio ritualų ar mergaitiškų paslapčių, kaip kasdien atrodyti neprikaištingai? Jei turite, pasidalinkite ir su mūsų skaitytojais

– Nuoširdžiai net nedrįsčiau pasakyti, jog kasdien atrodau nepriekaištingai. Mano kasdienio įvaizdžio pagrindas yra geras outfitas, gera muzika ir lengvas makiažas (šypsosi).

– Koks jūsų gyvenimo moto?

– Gyventi taip, kaip sako širdis. Niekada nesigailėti ir savęs neriboti. Jei jauti - daryk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)