„Grožio konkursas neturėtų būti suprantamas siaurąją, lėkštąja prasme. Tai – puiki proga žaidybine forma mergaites išmokyti ypatingai vertingų moteriškumo pamokų, pradedant nuo pirmųjų elementarios higienos žingsnių aptarimo: švarių rankų, nagučių, išpuoselėtų plaukų. Mergaitėms taip pat itin svarbi graži eisena, elegantiškos, grakščios manieros, kultūra“, – sako I. Kazlauskaitė, viena iš konkurso finalo komisijos narių.

Pati vaikystėje „Šauniausios mokyklos mergaitės“ konkurse su dideliu užsidegimu dalyvavusi, o dabar grožio, estetikos ir mados studijoje dėstytojos pareigas užimanti Ingrida tiki, jog nuo mažų dienų kylančio mergaičių polinkio puoštis, būti gražioms, lygiuotis į savo mamas ar kitus idealus slopinti nereikia. „Svarbiausia jį pateikti su gilesne prasme, paaiškinti, jog grožis nėra tik išorė. Tai – ir gražios manieros, kultūra, išsilavinimas, talentas“, – sako atlikėja.

I. Kazlauskaitė grožio, estetikos ir mados studiją lankančioms mergaitėms bei merginoms visuomet akcentuoja, jog jos turi būti ne tik grakščios ir pasitempusios – jos turi būti pavyzdingos moksleivės, mandagios, užjaučiančios merginos bei turėti pomėgių, kurie skatintų talentų atsiskleidimą ir jų ugdymą. „Noriu, jog mergaitės turėtų tinkamą, šių dienų „silikoninių“ pop pasaulio žvaigždžių neiškreiptą, suvokimą apie grožį. Svarbiausia – natūralumas!“, – teigia žinoma moteris ir patikina, jog bendravimas su mažosiomis damomis – jai labiau atgaiva sielai nei darbas.

Atlikėja, drąsindama būsimas konkurso dalyves, sako, jog svarbiausia yra nuoširdžiai šypsotis, būti savimi, ryžtingai atskleisti turimus talentus ir nebijoti klysti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)