„Kai sužinojome, kad rengsime Lietuvos atstovus „Eurovizijoje”, norėjosi ne tik sukurti rūbą, bet jį paversti istorija su gražia idėja ir mintimi. Siekiame sukurti tokią suknelę, kuria didžiuotųsi daugelis ir kurioje būtų užkoduoti patys geriausi ir šilčiausi Vaido ir Monikos gerbėjų palinkėjimai. Ši suknelė gali tapti simboliu, kad mes, lietuviai, mokame ne tik kritikuoti, bet ir kurti drauge.“ – apie akciją mintimis dalinosi suknelės kūrėja, dizainerė Kristina Kalinauskaitė.

Pasak Kristinos, tikimasi, jog šį šeštadienį nuo pietų iki vėlyvo vakaro tikri Vaido ir Monikos gerbėjai rinksis prekybos ir pramogų centre „Akropolis“, Vilniuje, mados ir verslo centre „Herkaus galerija“, Klaipėdoje“ ir prekybos centre „RYO“, Panevėžyje.

„Džiaugiuosi, kad šiais metais Vaidą ir Moniką solidariai palaiko Lietuvos verslininkai. Tikiuosi, kad taip pat vieningai palaikys ir tauta. Žmonės patys galės tapti kūrėjais: parinkti tinkamiausias spalvas, iškirpti žiedlapius ir taip prisidėti prie eurovizinės suknelės gimimo. Šiuo metu taip pat kalbamės su agentūra „Factum“, kad ši iniciatyva būtų įregistruota kaip rekordinis vienos suknelės kūrėjų skaičius.“ – pasakojo pasiruošimo nuotaikomis gyvenanti dizainerė.

Šį šeštadienį su akcijos dalyviais Klaipėdoje, Panevėžyje bei Vilniuje ketina susitikti ir Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse atstovausiantys Monika ir Vaidas.

Šia akcija labai džiaugiasi ir pati Monika Linkytė: „Tai bus pirmas kartas, kai „Eurovizijos“ atstovų įvaizdį nulems ne tik dizaineriai, bet ir tauta. Kuo daugiau žmonių prisidės, tuo bus smagiau ir įdomiau! Patiems akcijos dalyviams bus įdomiau žiūrėti „Euroviziją” žinant, kad suknelę kūrė ir jie”. Monika įsitikinusi – „Kristi Andress” dizaineriai žino, ką daro, todėl dėl galutinio rezultato jai nekyla abejonių. Atlikėja skatina visus dalyvauti šioje gražioje rekordo siekiančioje akcijoje. Ji tikina, kad pati taip pat karpys žiedlapius. „Gal ir Vaidas kokį vieną iškirps”, - juokdamasi prideda.

Tikimasi, kad į akciją susirinks apie 25 000 žmonių, norinčių kartu siekti rekordo. „Visi susirinkę gaus žirkles ir medžiagą, kurioje lazeriu bus nubrėžti žiedlapių kontūrai, - pasakoja Kristina, - žiedlapiai bus 8 spalvų ir skirtingų formų”. Pasibaigus akcijai, paaiškės, kurią spalvą žmonės rinkosi dažniausiai – būtent ši spalva ir taps dominuojančia Monikos suknelėje, prie kurios dalyvių iškirpti žiedlapiai bus prisiūti rankomis.

Vaidas ir Monika šį šeštadienį kartu su gerbėjais žiedlapius karpys: 12.00 val. Klaipėdoje mados ir verslo centre „Herkaus galerija”, 15.30 val. Panevėžyje PC „RYO” ir 17.30 val. Vilniuje PC „Akropolis”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (400)