Nemalonus incidentas įvyko vieno koncerto metu 2013 metais Aukštadvario Žemės ūkio mokykloje. R. Kirilkinas buvo apmėtytas kiaušiniais, o po incidento atsidūrė ligoninėje. Vyrui po šio incidento buvo sumušta lūpa, smakras ir kairioji ausis, todėl buvo iškviesta greitoji pagalba, o užpultasis išvežtas į ligoninę. Sutvarsčius žaizdas, nukentėjusysis buvo paleistas gydytis ambulatoriškai.

R. Kirilkinas susitaikymo galimybės net nesvarstė. Anot nukentėjusio dainininko, kiekvienas žmogaus, nepriklausomai nuo jo lyties ar odos spalvos, turi teisę į savo gyvenimą ir savo laisvę.

Saugant nukentėjusiojo privatumą bylą buvo nuspręsta nagrinėti neviešuose posėdžiuose. Skelbiant nuosprendį dainininkas nedalyvavo, nes šiuo metu yra užsienyje.

„L. Baltrūnas buvo pripažintas kaltu, padaręs nusikalstamas veikas pagal LR Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 dalį. Už tai nubaustas laisvės atėmimu 6 mėnesiams. Pagal LR BK 284 str. 1 dalį nubaustas laisvės atėmimu 4 mėnesiams. Subendrinus bausmes buvo paksirta laisvės atėmimo bausmė 6 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams ir įpareigojant nuteistąjį dalyvauti elgesio pataisos programoje“, – DELFI sakė teismo atstovė.

Taip pat buvo priteistas neturtinės žalos atlyginimas (3 tūkst. eurų) ir advokato atstovavimo išlaidos (350 eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (985)