„Pasakysiu drąsiai, likau sužavėta Daktarų šeima. Niekada per daug nesidomėjau nusikalstamu pasauliu, todėl nežinau, kiek skausmo ir kam yra sukėlusi ar ne ši šeima, ir nenorėčiau to vertinti. Bet šios moterys, jų atsidavimas, ištikimybė, lojalumas – tikros šeimos pavyzdys. Šeima yra kumštis, vienybė, stiprybė. Šeima yra tai, kas gyvenime svarbiausia. Žodis džiaugsme ir varge Daktarų gyvenime įgauna tiesioginę prasmę. Tokios turi būti tikros moterys, Mama ir Žmona. Pagarba“, – tokį drasų pareiškimą socialiniame tinkle paliko laidos „Yra kaip yra“ ekspertė.

Laidoje moterys teigė, kad kalėdamas Henrikas patiria baisias kančias, nes sąlygos Lukiškių tardymo izoliatoriuje prilygsta lageriui – ten daugybė žmogaus teisių pažeidimų. „Mano vyras pūna gyvas. O baisiausia yra tai, kad jis nuteistas, neįrodžius, jog yra kaltas...“, – laidoje kalbėjo Henriko žmona Ramutė.

Taip pat Ramutė Daktarienė laidoje dalyvavusiems teisėsaugos pareigūnams, kurie tyrė ir demaskavo H.Daktaro ir jo gaujos įvykdytas nusikalstamas veikas, rėžė, kad yra pasibaisėjusi jų darbo metodais: „Mačiau kaip mano vyrą išveda su automatais... Be jokio raštelio, be jokio perspėjimo... Griebia iš automobilio, perverčia ant žemės... Įkiša į autobusiuką... Esu pasipiktinusi policijos pareigūnų veiksmais...“, – sakė Ramutė.

Šiltų žodžių apie savo sūnų negailėjo ir Henriko mama Jadvyga. Moteris tikino, jog Henrikas buvo geras vaikinas, dar jaunystėje daug dirbo, mokėsi, buvo labai nuoširdus, „vogt neidavo“. „Tik va susidėjo su idiotų kompanija, jie ir sužlugdė gyvenimą Henrikui“, – kalbėjo mama.

H.Daktaro ir jo grupuotės narių byla teisme nagrinėta nuo 2011 metų gegužės. Kaltinamiesiems buvo inkriminuoti sunkūs ir labai sunkūs nusikaltimai, padaryti 1993-2000 metais - dėl šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir sprogstamąja medžiaga ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veiklos, šešių žmonių nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis, kėsinimosi nužudyti tris asmenis iš savanaudiškų paskatų, plėšimų, neteisėto laisvės atėmimo, turto prievartavimų, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis. 2013 metų biržęlį H. daktarui buvo skirtas kalėjimas iki gyvos galvos.

Pasak teisėjų kolegijos, anksčiau teistas H. Daktaras padarė septynis labai sunkius, su kėsinimusi į žmogaus gyvybę susijusius nusikaltimus bei šešis lengvesnius nusikaltimus. Pats tiesiogiai dalyvavo nužudant du žmones, nusikalstamas veikas darė siekdamas savanaudiškų tikslų ir išsaugoti savo įtaką nusikalstamame pasaulyje.

G. Gurevičiūtės žinutė soc. tinkle
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (710)