Šįvakar apdovanoti didžiausi ir labiausiai nusipelnę cirkininkai.

„Metų pranašo“ nominacijoje laimėjo Petras Gražulis. „Auksinis svogūnas“ už „Metų patiekalą“ išsiųstas Viktorui Uspaskichui, kuris renginyje dalyvauti negalėjo.

„Metų diplomatu“ tapo Naglis Puteikis, norėjęs tapti Vilniaus meru, o žmonai pasiūlęs užimti Klaipėdos mero kėdę. Nors sutuoktiniams nepasisekė, apdovanojimą atsiėmęs N. Puteikis nenuleido rankų: „Susitiksime su visais Seime“.

Už „Metų posakį“ apdovanotas Visvaldas Matijošaitis. „Metų praradimu“ pripažinti litai.
„Auksinį svogūną“ atsiima Petras Gražulis

„Metų dresuotojo“ titulą pelnė socialinių tinklų rekordininkė, TV projektų „Šuolis“, „Šok su manimi“ dalyvė Monika Šalčiūtė, televizijos eteryje sutramdžiusi ir pasiuntusi patį Jurijų Smoriginą. Monika nurungė Rolandą Paksą ir Kauno merą Andrių Kupčinską. „Nebuvo ką ten tramdyti, diedukas vis dėlto. Ačiū už statulėlę, turėsiu pirmąją namuose“, - dėkojo Monika.

Renginio vedėjui Arūnui Valinskui padrąsinus Moniką siekti didesnių aukštumų ir pasiūlius eiti į politiką, M. Šalčiūtė juokavo: „Ką jūs, neskriausiu aš Lietuvos“.

Humoro fiestoje buvo rimtai svarstomas ir naujas mūsų šalies pavadinimas „Lie-va-tu“, įkvėptas Loretos Graužinienės. Politikė apdovanojimą gavo „Metų kalbininko“ nominacijoje.

„Tautos balso“ nominacijoje nepralenkiamas buvo Egidijus Dragūnas, apdovanojimą pelnęs už tai, kad baigė karjerą jos dar nepradėjęs.

Pro apdovanojimų rengėjų akiratį neprasmuko rinkimų įkarštyje pasisakiusi Agnė Zuokienė, pretendavusi tapti „Metų mokslininke“ už atrastą „sumaišytų vaikų“ sąvoką. Tačiau „Metų mokslininku“ tapo Vytautas Šustauskas, pasiūlęs keisti litus į eurus santykiu 1:1.

„Metų mįslės“nominacijoje laimėjo laimės kūdikis Antanas Guoga. „Labai stengiausi nelaimėti. Pasistengsiu ir kitais metais nelaimėti“, - sakė A. Guoga, scenoje padaręs asmenukę su Arūnu Valinsku.

Šešioliktąkart rengiamų apdovanojimų vedėjais tapo Arūnas Valinskas ir Beata Tiškevič-Hasanova, apdovanojimus–svogūnus laureatams dalinti patikėta dainininkei Indrei Burlinskaitei.
„Auksiniai svogūnai 2015“

Cirko arena virtusioje „Auksinių svogūnų“ scenoje pasirodė Vilniaus ir Kauno mero postus praradę herojai – Eimučio Kvosčiausko įkūnijamas Artūras Zuokas ir Andriumi Kupčinsku tapęs Marius Jampolskis. Su klounais šoko Inga Valinskienė, nuotaikingą dainą sukūrė Seime ketverius metus pabuvojęs Antanas Nedzinskas ir auksu Lietuvos estradoje žibantis RadžisVytautas Šiškauskas, grupė „Čilinam“, „Domino“ teatro aktoriai, Vitalijus Cololo ir Deivis Norvilas.

Išskirtinį numerį „Apie tai, kaip žirafa sumindė kaunietį Antaną“ paruošė Marijus Mikutavičius su grupe-teatru „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

„Noriu pristatyti naują himną. Jaučiuosi kaip Deivydas Zvonkus. Vieną dieną man paskambino kauniečiai ir paprašė parašyti dainą Kaunui. Aš atsakiau, kad negaliu, nes esu tikras vilnietis. Iš Dzūkijos, Lazdijų. Tačiau šiandien, melagių dieną, galima pasakyti, kad Vilnius labai myli Kauną“, - sakė Marijonas.

Specialiai šiam kūriniui Marijonas pasipuošė marškinėliais su užrašu „Šiandien aš kaunietis“. Po kūrinio parklupo ant kelių prieš naująjį Kauno merą Visvaldą Matijošaitį ir įteikė jam gėlę, kurią laikė dantyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (601)