Ketvirtadienio popietę savo nuomonę apie tai išsakė pati M. Bartašiūnaitė. Socialiniame tinkle „Facebook“ ji išplatino viešą pareiškimą apie susiklosčiusią situaciją:

„Šiandien „rados“ gan netikėta proga labai turiningai praleisti pusdienį. Kol mano vyras ieško adrenalino Italijos kalnuose, jo gerą dozę gavau net neperžengusi namų slenksčio. Nemokamai! Visame šiame „kipiše“ įžvelgiu tik pozityvius dalykus.

Pagaliau prasidėjo taip laukta raganų medžioklė. Iš tų viešai paskelbtų devynių pavardžių matome, kad tos „raganos“ geriausiu atveju – alijošių su citrina ir medumi propaguojantys savigydos, blogiausiu atveju – kelis spiritizmo seansus su adata ar lėkštele atlikę smalsuoliai.

Per daug ilgai buvo viešai kalbama apie „Kremliaus agentus“. Juk negalėjo tai tęstis amžinai. Juk reikia kažkaip pateisinti savo pasakas apie „grupuotę“, „klaną“, organizuotą, kryptingai bei koordinuotai veikiantį būrį.

Jie nieko neras“, – patikino M. Bartašiūnaitė.

Neigia organizacijos ir koordinatorių egzistavimą

Anot jos, visų pirma nėra jokios organizacijos, o tuo labiau – koordinatorių, kurie būtų ir pinigų teikėjais.

„Todėl retoriškai klausiu – kam šitas cirkas? Vienintelis paaiškinimas – kad įbaugintų kitus antisisteminius. Paradoksas tas, kad tokie 6 val. reidai bei kratos tik dar labiau kiršins visuomenę. Bręs tvirtesnė takoskyra tarp vienminčių skirtingose barikadų pusėse.

Ar tai ir yra tikslas? Skaldyk ir valdyk? Eilinis dėmesio nuo vidinių problemų nukreipimas? Kodėl tai buvo daroma garsiai? Su „muzika“, tai yra vedamaisiais straipsniais? Juk ant nosies – neišvengiamas dar vienos bylos „provalas“, – įsitikinusi ji.

Konfiskavo komunikacijos priemones

Save M. Bartašiūnaitė vadino namų šeimininke, vaiko autisto mama, kuri dėsto savo požiūrį „Facebooke“, todėl jai nesuprantami teiginiai, kad ji gali kelti grėsmę LR valstybingumui.

„Come on, people“ (Nagi, žmonės – liet.). Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šis Damoklo kardas pagaliau krito. Net neabejojau, kad vieną ankstų rytą sulauksiu garsaus beldimo į duris ir gausios delegacijos.

Mano 8 metų sūnus turėjo būti išvežtas VT (Vaikų teisių – DELFI) atstovų, tačiau, kol buvo veržiamasi į butą, susiskambinau su giminėmis, kad jį paimtų.

Mano senelis buvo partizanas, todėl savotiškai esu laiminga, jog galiu patirti tą patį, bent maždaug tą patį persekiojimą bei priespaudą, ką išgyveno jis. Aš myliu Lietuvą. Bet tik laisvą ir nepriklausomą. Savo veiklą dedikuoju būtent šiam tikslui. Dėkui už visų Draugų palaikymą“, – sakė ji ir pridūrė, kad šiuo metu ieško žmogaus, kuris laikinai paskolintų jai kompiuterį – tyrėjai konfiskavo iš jos visas komunikacijos priemones.

Kratos tą pačią dieną vyko ir kitų asmenų namuose

DELFI žiniomis, ketvirtadienio rytą Vilniaus apskrities policija, vykdydama Klaipėdos apygardos prokuratūros pavedimą, atliko kratas ne tik M. Bartašiūnaitės, bet ir dar kelių asmenų namuose.

Krata atlikta ir Giedriaus Grabausko, neseniai Kaune organizavusio piketą prieš NATO, namuose.
Klaipėdos apygardos prokuratūroje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimo ir veiklos. Baudžiamajame kodekse rašoma, kad tas, kas kūrė organizacijas ar ginkluotas grupes, turinčias tikslą neteisėtu būdu pakeisti Lietuvos valstybės konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę, pažeisti teritorijos vientisumą, arba dalyvavo tokių organizacijų ar grupių veikloje, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Skambiais viešais pranešimais ir ekscentrišku elgesiu pagarsėjusi M. Bartašiūnaitė sukėlė didžiulę diskusijų audrą praėjusių metų lapkritį pareiškusi, kad pripažįsta dvi savavališkai nepriklausomybę paskelbusias respublikas – Luhansko Liaudies Respubliką ir Donecko Liaudies respubliką – nepriklausomomis.

„Aš, Lietuvos Respublikos pilietė Milda Bartašiūnaitė, pripažįstu Luhansko ir Donecko respublikų legitimumą“, - vienoje laidoje rėžė Milda, pabrėžusi, kad visokeriopai palaiko Donbaso separatistus bei remia Aleksandrą Zacharčenką.

„Visiška nesąmonė, kad Luhansko ir Donecko respublikose rinkimai buvo neteisėti. Jie buvo teisėti, – KK2 laidoje teigė M. Bartašiūnaitė. – Neteisėti rinkimai įvyko Amerikoje, kur už Obamą balsavo išprievartauti meksikiečiai“.

Praėjusių metų lapkritį M. Bartašiūnaitei buvo uždrausta peržengti Seimo rūmų slenkstį. Anksčiau sekso eksperte prisistatinėjusi moteris nebuvo įleista į tarptautinę konferenciją Seime. Motyvas – trys rašytiniai ir mažiausiai tiek pat žodinių Seimo narių prašymų dėl to, kad ši moteris savo tinklalapyje apšmeižė UNICEF, prie posėdžių salės apstumdė Seimo narę Oną Valiukevičiūtę, konfliktavo su Aušrine Marija Pavilioniene.

Pastaruoju metu M. Bartašiūnaitė užsiima visuomenine veikla. Ji Socialiniame tinkle „Facebook“ yra įkūrė judėjimą „Neleiskime grobti mūsų vaikų“, kurį, moters žodžiais, jungia jau apie 10 tūkst. žmonių.

2011 metais į Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį įstojusi M. Bartašiūnaitė buvo iškelta kaip partijos kandidatė į artėjančius Seimo rinkimus. Tačiau 2012 metų pradžioje M. Bartašiūnaitės kandidatūra buvo atšaukta dėl jos „pasisakymų viešoje erdvėje, neatitinkančių galimiems kandidatams keliamų kriterijų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5055)