„Niekada nežinojau, kad Kipre yra kažkas panašaus į Černobylį. Tai miestas vaiduoklis Famagusta. Turkams okupavus dalį Kipro 1974 metais Kipro graikai buvo išgyvendinti į kitą salos krantą, kuriame buvo tik tyrai ir ūkininkų laukai. Dabar ta dalis poilsio ir turizmo zona. O buvęs kurortas Famagusta stovi tuščias nuo 1974 metų visiškai nepaliestas“, – stebėjosi E. Lubys.

Atlikėją su žmona po salą vežiojo ir apie to meto įvykius pasakojo vietinis gyventojas, gimęs ir gyvenęs Famagustoje.

„Iš tiesų, vaizdelis kraupus. Ir kas keisčiausia, visa tai vyksta Europos sąjungos teritorijoje. Kipre net trys Didžiosios Britanijos bazės, su ten galiojančiais Jungtinės Karalystės įstatymais, karinėmis bazėmis ir vietos valdžia. Žodžiu sala su gera geopolitine-strategine dalimi, į kurią kėsinosi ne vienas. Dabar graikai, švelniai tariant, „išgyvendinti“ iš savo namų vadina save tiesiog tremtiniais“, – savo įspūdžiais dalinosi dainininkas.

Beje, Famagustrą fotografuoti griežtai draudžiama, todėl lietuviai nuotraukų iš šios salos dalies namo neparsivežė.

„Į Famagustos vidų patekti neįmanoma, kiek matėme, tai matėme iš išorės. Bet matėme daug“, – DELFI prisipažino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)