– Mantai, esi projekto „Kitokie pasikalbėjimai“ autorius. Viskas prasidėjo Kaune, vienoje kavinėje, tačiau netrukus persikėlė į didesnę erdvę lauke, o atvėsus orams iš viso išsikraustė į Vilnių. Ar ir tikėjaisi tokios projekto sėkmės? Ar toks projekto judėjimas buvo planuotas iš anksto?

– Projekto pradžioje turėjome pasiūlymų jį daryti didesnėse erdvėse, tačiau šiek tiek patys netikėjome, kad pirmieji du renginiai bus vainikuoti pilnutėle „PuntoJazz“ palėpe. Toliau viskas vyko palaipsniui. Atėjus šiltesniam sezonui reikėjo išlįsti į didesnę lauko erdvę, o prieš rudenį, pamatę susidomėjimą ir paprašyti vilniečių, persikėlėme į sostinę. Džiugu, kad projektas natūraliai plečiasi bei juda pirmyn.

– Nuo pat pirmųjų pasikalbėjimų, viskas buvo transliuojama tiesiogiai internetu. Kodėl buvo nuspręsta tai transliuoti?

– Internetas yra geriausia priemonė pasiekti vartotoją bei jam perduoti žinią. Šiuo metu „Kitokių pasikalbėjimų“ "YouTube" kanalas yra vienas sparčiausiai augančių Lietuvoje, todėl didesnį dėmesį skiriame tiesioginėms transliacijoms. Net nebuvo minčių netransliuoti pokalbių.
Mantas Bertulis ir Vytautas Landsbergis

– Kiek žmonių stebi pasikalbėjimus internetu?

– Viskas priklauso nuo pokalbio svečio. Tiesiogines vaizdo transliacijas pastaruoju metu žiūri nuo 1 iki 4 tūkst. žmonių, bet vaizdo įrašai sulaukia virš 100 tūkst. peržiūrų. Tokį skaičių pasiekė pokalbiai su komiku Mantu Katleriu (311 tūkst.), aktoriumi Mindaugu Papinigiu (115 tūkst.) bei profesoriumi Vytautu Landsbergiu (110 tūkst.). Bendrai visą vaizdinę medžiagą mūsų kanale jau peržiūrėjo virš 1 mln. kartų.

– Gal netrukus juos pamatysime ir televizijoje?

– Neslėpsiu, tokių pamąstymų ir kalbų buvo, bet jeigu šis projektas pateks į televiziją, tai jau nebebus „Kitokie pasikalbėjimai“. Šios pokalbių laidos idėja yra paremta tuo, jog renginio vedėjo nevaržo scenarijus, nereikia galvoti kokį žodį galimą ištarti į eterį, kokį – ne, o pokalbio metu niekas netrukdo išgerti alaus bokalą ar „Kruvinosios Merės“ (šį kokteilį pasikalbėjimų metu gurkšnojo profesorius Vytautas Landsbergis - aut.past.). Manau, jog internete „Kitokie pasikalbėjimai“ sulaukia daugiau dėmesio ir peržiūrų nei sulauktų televizijos eteryje. Aišku, tuomet biudžetas galėtų būti kur kas didesnis, technika geresnė, prodiuseris labiau patyręs, bet gal net žaviau kai toks pusiau mėgėjiškas projektas sėkmingai gyvuoja internete?

– Kuri laida buvo pati populiariausia?

– Neabejotinai išskirčiau pokalbius su Algiu Ramanausku bei Marijonu Mikutavičiumi, į kurių pokalbius atėjo virš 700 žmonių. Į daugelį renginių, kurie vyko ne vasaros sezonu, žmonės netilpo. Todėl neseniai pradėjome prekiauti išankstiniais bilietais, jog atėję žmonės tikrai žinotų, kad pateks į renginį. Pati populiariausia laida, kalbant apie vaizdo transliaciją, buvo su komiku Mantu Katleriu, kurią peržiūrėjo virš 310 tūkst. kartų.
Justinas Jankevičius ir Vytautas Landsbergis

– Kurį pašnekovą buvo sunkiausia įkalbėti atvykti į pasikalbėjimus?

– Nėra labai sunku įkalbėti, sunkiau yra suderinti laiką, kuris tiktų trims pusėms – svečiui, vedėjui Justinui Jankevičiui bei renginio vietai. Ilgiausiai turbūt įkalbinėjau atvykti Beatą Nicholson. Kai kurie jau mus laiko homoseksualiais, nes „Kitokiuose pasikalbėjimuose“ nebuvo dar nė vienos moters (juokiasi). Pirmą kartą su Beata susisiekiau birželio 2-ąją ir taip po aštuonių mėnesių derybų radome bendrą tašką ir simboliškai kovo 8-ąją ją išvysime „PuntoJazz“ palėpėje.

– Kas kuria klausimus pašnekovams? Juk surinkti tiek informacijos ilgai užtrunka…

– Kaip ir minėjau, pasikalbėjimų vedėjo Justino Jankevičiaus neriboja beveik joks scenarijus, todėl visus klausimus kuria jis pats. Žinoma, nemažą pokalbio dalį sudaro ir žiūrovų klausimai.