Su Vilniaus miesto savivaldybe jau baigiamos suderinti projekto detalės. Dailininkė Dalia Pilkauskienė sukūrė plytelių maketus. „Žvaigždžių kelio“ plytelės bus gaminamos iš betono, išliejant į jį bronzą.

Idėjos iniciatorius T. Augulis pagrindiniam Lietuvos naujienų portalui DELFI pasakojo, kad mintis sukurti Lietuvos žvaigždžių šlovės alėją gimė pernai, kai garsiausi šalies atlikėjai suvienijo jėgas ir kartu įdainavo sostinės himną „Atsiduok Vilniui“.
Kostas Smoriginas, Neda Malunavičiūtė, Tomas Augulis, Andrius Mamontovas, Džordana Butkutė, Povilas Meškėla, Arina Borunova, Česlovas Gabalis

„Visi žinome apie Holivudo žvaigždžių alėją. Tokią turi ir Berlynas, ir Viena, – pasakojo T. Augulis. – Mes norime pritaikyti dar vieną šiuolaikišką idėją – sukurti žvaigždžių hologramas. Pro žiūronus pamatyti ir pačios žvaigždės hologramą bei su ja nusifotografuoti.“

Rudenį planuojama pradėti Vokiečių gatvės rekonstrukciją, o pavasarį čia jau turėtų būti atidengtos pirmosios Lietuvos žvaigždžių šlovės alėjos plytelės.

Kokiems artistams bus skirtos pirmosios plytelės, spręs specialiai suburta kultūros žmonių meno taryba. Tačiau dabar planuose yra Vokiečių gatvę papuošti penkiomis plytelėmis, kurios skirtos labiausiai nusipelniusioms šalies scenos ir ekrano įžymybėms.

„Susiduriame su įvairiausiomis nuomonėmis. Vieni į šlovės alėją nori įtraukti senosios kartos artistus. Mes esame užsibrėžę rinkti po Nepriklausomybės atgavimo pasižymėjusius scenos ir ekrano žmones, – pasakojo T. Augulis. – Taip pat svarstome padaryti ir amžiaus apribojimą – rinkti kandidatus, sulaukusius bent jau 45. Manome, kad tokio amžiaus kūrėjų darbai būna įvertinti, atsiskleidę visomis spalvomis. Šlovės alėjoje bus ne vienos dainos atlikėjai. Siekiame, kad „Lietuvos žvaigždžių kelias“ taptų prestižiniu nacionalinio lygio projektu.“

Kadangi šis grandiozinis ir į šalies istoriją pateksiantis projektas reikalauja didelių investicijų, idėjos iniciatoriui teks ieškoti finansinės privačių rėmėjų paramos.

„Tikrai nepretenduojame į mokesčių mokėtojų pinigus. Todėl ieškome privačių rėmėjų. Prie šios idėjos taip pat gali prisidėti ir visi norintys, skyrę savo 2 procentų paramą“, – sako vilniečiams ir miesto svečiams projektą plačiau pristatyti Knygų mugėje ketinantis T. Augulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)