Floristikos dirbtuves turinti moteris tuo metu lankėsi seminare ir netyčia prie Pažaislio vienuolyno pamatė visureigį „Jeep Grand Cherokee“, „papuoštą“ numeriu „CCCP“ (Sojuz sovietskich socialističeskich respublik) – lietuviškai tai reiškia „Sovietų socialistinių respublikų sąjunga“.

„Mašina atrodė labai grėsmingai. Numeriai buvo kaip reikiant pritvirtinti. Prie kiekvienos raidės – po kelis varžtus, kad tik niekas nenuimtų“, - DELFI pasakojo E. Magliula.
Eglė Žvagulytė-Magliula

Ž. Žvagulio sesuo tokiu vairuotojo požiūriu labai pasipiktino.

Žmonės kovojo už laisvę, aukojo savo gyvybes, o čia... Ypatingai dabar, Ukrainos įvykių kontekste, sovietinės simbolikos populiarinimas yra ne šiaip sau, ne iš naivumo ar nekaltumo. Tai daroma su tam tikra intencija. Esu labai prieš tokį elgesį“, – prisipažino floristė.

Seminare taip pat dalyvavo ir nemažai svečių iš užsienio šalių. Taip pat ir floristų iš Rusijos.

„Jie keistai sureagavo. Isteriškai nusijuokė. Buvo keista... – neslėpė nuostabos E. Magliula. – Lietuviais esame mes gimę. Ne tik žodžiais, bet ir darbais turime įrodyti meilę savo šaliai. Esu kategoriškai prieš tokius sovietų laikmečio garbinimus.“

Moteris tikisi, kad šis įžūlus vairuotojas, savo numerius įregistravęs Lietuvoje, bus surastas ir turės pasiaiškinti dėl savo veiksmų.

Lietuvaites papiktino automobilio numeriai su "CCCP"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1151)