Lietuvos Respublikos Premjeras Algirdas Brazauskas, sužinojęs apie planuojamą koncertą, išreiškė norą susitikti su kompozitoriumi. "Jungtinių pramogų", organizuojančių šį koncertą, žiniomis, į renginį pageidavo atvykti ir Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, sakoma pranešime spaudai.

Raimundas Paulas - tai legendinis sovietinių laikų kompozitorius, kurio dainų atlikėjais buvo visos ryškiausios to meto estrados žvaigždės: Ala Pugačiova, Valerijus Leontjevas, Laima Vaikulė. Lietuvoje šio kompozitoriaus kūrinius dainavo Janina Miščiukaitė, Stasys Povilaitis, Vladas Bagdonas ir kiti.

Visas 80 - ųjų metų estrados žvaigždes, dabar jau estrados veteranus, kompozitorius planuoja pakviesti dainuoti į Maskvoje organizuojamą koncertą. "Šiame koncerte norėčiau surinkti visus atlikėjus, kurie su manimi dirbo. Tai tikriausiai suintriguos ir Lietuvos publiką", - sakė R. Paulas.

Šiuo metu Raimondas Paulas ne tik kuria muziką, bet ir aktyviai dalyvauja Latvijos politikoje. Nuo 1988 m. iki 1993 m. R.Paulas buvo Kultūros ministras. 1998 metais kompozitorius kartu su garsiu poetu Janiu Petersu įkūrė "Jaunąją partiją" ( Jauna Partija), pasižymėjusią itin geru bendradarbiavimu su suomiais. Kaip šios partijos narys, R.Paulas buvo išrinktas į septintąjį Latvijos Seimą. 2000 m. R.Paulas paliko partiją ir tapo nepriklausomu deputatu. 1999 metų vasarą R.Paulas aktyviai balotiravosi Latvijoje vykusiuose Prezidento rinkimuose. Dabar kompozitorius yra ne tik seimo narys, bet ir Latvijos Respublikos Prezidento patarėjas.

R.Paulas daugiau žinomas kaip kompozitorius. Tačiau šiame koncerte žiūrovai jį pamatys kaip pianistą. "Nedemonstruosiu savo meistriškumo , o stengsiuosi padėti publikai atsipalaiduoti ir pajusti tikrai šventišką nuotaiką", - sako R.Paulas.

Apie gruodžio Vilniuje vyksiantį koncertą R.Paulas sako: " Programoje bus atliekami ne tik mano kūriniai . Į repertuarą įtraukti ir pasaulyje žinomų autorių, tokių kaip Geršvinas, Čaplinas kūriniai. Neatsisakysiu palepinti publikos. Tikrai pagrosiu tas melodijas, kurių Lietuvos publika pageidaus."

Renginį organizuojančios kompanijos "Jungtinės pramogos" duomenimis, bilietus į Raimondo Paulo koncertą perka žymiai aktyviau nei į kitus švenčių išvakarėse vyksiančius renginius. Bilietų kainos nuo 50 iki 120 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją