Prieš daugiau nei aštuonerius metus, buvusi žinoma laidų vedėja Greta Šapkaitė-Valuckienė atsisakė darbo televizijoje ir drąsiai nėrė į verslo vandenis. Jauna moteris įkūrė pašarais gyvuliams ir jų priedais prekiavusią uždarąją akcinę bendrovę „Euretonas“. Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas rašytinio proceso metu išnagrinėjęs bylą šiai įmonei paskelbė bankrotą.

Su prašymu iškelti bankroto bylą į teismą kreipėsi pati UAB „Euretonas“ vadovė ir savininkė. G. Šapkaitė nurodė, kad bendrovės finansinė padėtis yra sunki, skolos nuolat auga, nėra galimybės atstatyti įmonės mokumo, todėl yra pagrindas įmonei iškelti bankroto bylą.

Kaip paaiškėjo, prekių tiekėjams, įvairiems paslaugų teikėjams G. Šapkaitės-Valuckienės įkurtos įmonės įsiskolinimai siekė maždaug 23,7 tūkst. eurų. Už parduotas prekes klientai verslininkei buvo skolingi kiek mažiau nei 89 eurus. Ne vienerius metus veikusios įmonės turto buvo sukaupta taip pat labai simbolinio – teismo duomenimis, vos už 200 eurų.

Vilniaus apyugardos teismo teisėjo Andriaus Ignoto sprendimu, įmonei buvo paskirtas bankroto administratorius. Taip pat areštuotas UAB „Euretonas“ nekilnojamasis ir kitas materialus turtas.

DELFI primena, kad dingusi iš TV eterio, Greta Šapkaitė kurį laiką gyveno ir dirbo Didžiosios Britanijos sostinėje, praleidusi ten kelerius metus vėl grįžo į Lietuvą. Bankininkystės studijas Vilniaus universitete baigusi verslininkė taip pat kurį laiką vadovavo bendrovei „Mokėjimų terminalų sistemos“, teikiančiai finansinių operacijų tarpininkavimo paslaugas.

G. Šapkaitė 2011 metais kandidatavo į Vilniaus savivaldybės tarybos rinkimus, bet Lietuvos socialdemokratų partijos sąraše liko 16-oje vietoje ir į tarybą nepateko.

Šiuo metu moteris mėgaujasi motinystės rūpesčiais – 2013 metų birželį su šešiolika metu vyresniu sutuoktiniu Linu Valucku buvusi TV laidų vedėja susilaukė pirmagimio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)