Tyliai, be visuotinio šurmulio Anapilin iškeliavo didis Žmogus. Didis savo nuopelnais, požiūriu, siekiais, savo maksimalizmu ir meile. Didis muzikas, pedagogas, moteris, senelė. Pakankamai nusipelnęs žmogus Lietuvos muzikai, nes beveik 50 metų grojo fleita Lietuvos simfoniniame orkestre, daug metų mokė Vilniaus vaikus groti bei dainuoti muzikos mokykloje, nes pati tai mokėjo daryti kaip reta puikiai, neužmirštant jos akompanuotojos talento.

Ji mokė jaunuomenę jautrumo, subtilumo, mąstysenos savitumo bei jausmų gilumo ir nuolat su jai būdingu maksimalizmu skiepijo meilę muzikai. „Muzikantas tiesiog privalo būti vertas muzikanto vardo, o ne būti tik muzikuojančiu.“Toks buvo jos pagrindinis kokybės matas. Dainininkams privalu mokėti dainuoti įvairios stilistikos muziką, pradedant klasika, baigiant roku. „Balso lavinimas – tai džiaugsmo pamokos, o ne rutina.“ Tai buvo jos nuostatos vokalistams.

Nina Šavrova

Mano senelė. Tai beprotiškai mane mylėjęs ir itin artimas žmogus, suauginęs mane su muzika nuo pat lopšio, kuomet man, dar begulint lopšyje, dainuodavo lopšines. Aš, išpūstomis akimis, jos klausydavau tol, kol ji pati užmigdavo. Atsimenu, vėliau aš visad būdavau senelės „pasaugomas“, kad nepabėgčiau iš solfedžio ir muzikos istorijos pamokų B. Dvariono muzikos mokykloje, kas tiesiog privalu tikram muzikui. Ji buvo mano pirmoji vokalo mokytoja. Kartu mes analizuodavome Whitney Houston atliekamas dainas, jos vokalo techniką ir po to dar dainuodavau ir dainuodavome, drauge. Tai kartais užtrukdavo net 8 valandas per dieną.

Senelė be galo daug prisidėjo prie mano pirmojo albumo „Svajonių laivas“ įrašymo, nes po jo kritikai pradėjo mane lyginti su garsiuoju Robertino Loretti. Vėliau ji man atskleidė romansų, klasikos muzikos grožio ypatumus ir subtilybes bei nuolatos šlifavo mano, kaip pop muzikos atlikėjo, balso galimybes ir spalvas.

Iškeliavo didis Žmogus – mano mylima senelė. Jos atkaklumo dėka tapau tuo, kuo esu ir visad atminsiu, kad už tai dėkingas turiu būti Jai, Žmogui iš didžiosios raidės, Žmogui iš šviesos šalies...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)