Pirmasis švedo darbas Lietuvoje buvo su Edgaru Lubiu, kurio hitą „In Your Eyes“ jis prodiusavo. W. Buttas taip pat parašė „eurovizinę“ dainą „Laurai & The Lovers”, su kuria grupė atstovavo Lietuvai tarptautiniame konkurse. 2012 jis dirbo su Simona Milinyte, kurią prodiusavo „Eurovizijos“ konkursui.

Lietuvoje surado talentą

Lietuvos atlikėjus pažįstu gerai. Netgi išmokau kalbėti lietuviškai, nors tai buvo nelengva“, - juokiasi jis.

Prieš porą metų prodiuseris sutiko priimti vieną jauną, niekam negirdėtą jauną atlikėją į perklausą. W. Buttas neslepia, kad per tiek metų į jį kreipėsi išgarsėti norėdamas ne vienas jaunas talentas.
Greta Zazza

„Visi jie yra puikūs žmonės, tačiau dauguma jų nedainuoja gerai, - neslėpė jis. - Todėl kai man pasiūlė išklausyti Gretos, taip pat buvau nusiteikęs skeptiškai. Bet kai ją pamačiau, likau apstulbęs dėl jos nepaprasto grožio. Tačiau nieko jai nesakiau, kol ji neuždainavo. Kai ji pradėjo dainuoti pirmąjį dainos posmą, pasakiau su manimi studijoje buvusiam kolegai, kad jis šiuo metu žiūri į būsimą tarptautinę žvaigždę.“

Tiesa, Greta tuo metu studijavo universitete. Todėl muzikinei karjerai nusprendė atsiduoti tik baigusi mokslus.

Visą tą laiką prodiuseris ruošė merginą būti pasauline žvaigžde – pasakojo, kaip bendrauti su žiniasklaida, ką artistas turi žinoti apie pramogų verslą ir kaip elgtis atitinkamose situacijose.

Nepatiko „Eurovizijos“ taisyklės

„Neabejoju, kad ji gali laimėti ne tik nacionalinę, bet ir tarptautinę „Euroviziją“. Bet tam reikėjo dainos“, - pasakojo W. Buttas. Tačiau Švedų prodiuserio netenkino nacionalinės konkurso atrankos Lietuvoje taisyklės. Jis nenorėjo, kad jo prodiusuojamos atlikėjos dainą atliktų kitas dainininkas.

Todėl debiutinė Gretos Zazzos daina iškeliavo į Lietuvos radijo stotis. Po kelių dienų ji turėtų pasiekti ir Švedijos muzikinę rinką.

Įkvėpė „Krikštatėvio“ herojus

Prodiuseris neslepia turintis didelių vilčių ir tiki, kad lietuvaitė taps tarptautine žvaigžde. Jis jai netgi norėjo sugalvoti gana pretenzingą slapyvardį Greta Garbo, tačiau abu su atlikėja nusprendė, kad Greta Zazza pseudonimas tiks labiau.

„Buvo akivaizdu, kad su mano pavarde, kurioje pilna neištariamų garsų, užsienyje reikalai sunkiai pajudės, - juokėsi atlikėja Greta Sliaužytė. - Nusprendėme ieškoti įdomaus sceninio slapyvardžio. Savo vardo keisti nenorėjau. Jis man yra svarbus.“

Greta Zazza slapyvardį prodiuseris pasiskolino iš filmo „Krikštatėvis“, kuriame buvo įtaigus ir ryškus Joey Zasa personažas.
Greta Zazza

„Sutinku, slapyvardis drąsus ir galbūt šiek tiek keistas, tačiau labai tikiuosi, kad jis patiks žmonėms. Neabejoju, kad ateityje niekas nelygins mano slapyvardžio su kitais ir jis žmonėms asocijuosis būtent su manimi“, - DELFI sakė mergina.

Sugrąžino svajonę

Muzika Gretą lydėjo visą gyvenimą, tačiau studijų metais ji paliko natas ir penklines nuošalyje. Kol nesutiko Williamo, lietuvaitė manė, kad muzika taip ir liks jos hobiu.

„Tačiau mus prodiuseriu supažindino bendra pažįstama. Jis man pasakė daug gerų ir gražių žodžių, kurie sugrąžino mane į muzikinį kelią, privertė patikėti, kad aš turiu tai, ko reikia tarptautinei žvaigždei. Williamas sugrąžino mano svajonę“, - sako Greta.

Tarptautinį turizmo verslą baigusi mergina šiuo metu papildomai dirba internetinių loterijų vedėja.

„Baigusi universitetą subrendau kaip žmogus. Mokiausi ne tam, kad turėčiau diplomą, bet kad įgyčiau gyvenimiškos patirties ir žinių. Man dabar 23-eji, visai kitaip žiūriu į muziką ir pasaulį“, - sako Greta Zazza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)