Po kelerių metų šis sportininkas tapo vienu geriausių Lietuvos krepšininkų. Iš skustagalvio jaunuolio Linas išaugo į gražuolį milijonierių – tikrą svajonių jaunikį, dėl kurio dūsavo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio gražuolės.

Kilęs iš meniškos šeimos

Tiesa, L. Kleiza yra kilęs iš meniškos šeimos. Tėtis Egidijus Kleiza Lietuvoje buvo meno profesorius ir interjero dizaineris, kuris su krepšininko mama Kristina persikėlė gyventi į Niujorką po Nepriklausomybės. Jų sūnus į Ameriką mokytis atskrido po kelerių metų, sulaukęs 16.

L. Kleizos šeima iki šiol gyvena už Atlanto. Krepšininko tėvai įkūrė savo interjero dekoravimo įmonę.

Tapo milijonieriumi

Katalikišką mokyklą Amerikoje baigęs Linas pradėjo žaisti Misūrio universitete. Atletišką lietuvį netruko pastebėti NBA žvalgai...

Viename interviu Linas prisipažino, kad pinigai dėl konkurencijos žmones verčia pasitempti. Pinigais vertinamas kiekvieno darbas. Puikus lietuvio darbas įkainojamas milijonais.

Sportininko pavardė puikavosi turtingiausių NBA žaidusių Lietuvos krepšininkų sąraše – 2010 metais Linas su „Raptors” pasirašė 4 metų sutartį už 20 mln. dolerių.

Linas Kleiza anksčiau ir dabar

Pelningiausių NBA žaidusių lietuvių sąraše L. Kleizą tuo metu aplenkė tik Žydrūnas Ilgauskas (70,9 mln. dolerių), Arvydas Sabonis (30,4 mln. dolerių) ir Darius Songaila (23 mln. dolerių).

Už darbą NBA Denverio „Nuggets“, Toronto „Raptors“ ir Pirėjo „Olympiacos“ 2011 metais jis jau buvo uždirbęs 35 milijonus litų.

Susikūrė asmeninę laimę

Tiesa, savo turtais L. Kleiza nesipuikuoja. Atvirkščiai, krepšininkas yra užkietėjęs filantropas - įkūręs labdaros ir paramos fondą stengiasi padėti Lietuvos vaikams.

L. Kleiza įvardijamas vienu geriausių 2010 metų planetos bei 2013-ųjų Europos pirmenybių žaidėjų, per vienerias NBA rungtynes įmetęs 41 tašką.

Sunkus darbas ir puikūs rezultatai krepšinio aikštelėje sportininkui nesutrukdė susikurti asmeninę laimę. Žurnalistų klausiamas apie savo svajonių moteris, Linas visada įvardindavo lietuvaites. 

Šią vasarą krepšininkas Lietuvoje sumainė aukso žiedus su buvusia „Olialia“ gražuole Agneta Karalevičiūte, su kuria susipažino 2011-ųjų vasarą.

L. Kleizos 30 metų jubiliejaus proga - vaizdo reportažų retrospektyva: žiūrėkite ČIA

Linas Kleiza anksčiau ir dabar - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)