Imtis aktyvaus gyvenimo būdo ją paskatino mylimasis šokėjas Tomas Uroška, po apsilankymo sporto ir sveikatingumo klube užkrėtęs atlikėją noru nuosekliai mankštintis. Ilgainiui aktyvi fizinė veikla ir subalansuota mityba tapo Neringos energijos ir grožio paslaptimi.

Šiandien Neringa Šiaudikytė pati siūlo patarimus toms, kurioms nepriimtinos alinančios dietos, nesiryžtančioms ateiti į sporto klubą.

Į sporto salę su kompanija. Kad būtų drąsiau į pirmąją treniruotę pasikvieskite ir draugę. Pirmą kartą į sporto salę dar paauglystėje mane nusivedė mama, su kuria drauge mankštinamės iki šiol. Mums tai – proga daugiau laiko praleisti kartu.

Išbandykite įvairias treniruotes. Išbandžiau ne vieną sporto rūšį, kol atradau tą, kuri man patinka labiausiai. Manau, kad kiekvienai svarbu atrasti tai, kas teikia malonumo ir gerų emocijų. Tuomet ir sportuoti norisi savaime. Nebūtina pradėti nuo bėgiojimo ar svarsčių kilnojimo. Pati savęs neįsivaizduoju ramiose jogos užsiėmimuose, todėl skubu į treniruoklių salę. 

Jei nenorite celiulito ateityje, mankštinkitės šiandien. Eidama į sporto salę prisimenu sau duotą pažadą – nenoriu priaugti viršsvorio ir turėti celiulito ateityje, todėl aktyviai mankštinuosi šiandien. Jei nesiryžtate pradėti aktyviai mankštintis, pirmiausiai nuspręskite, kokio rezultato siekiate. Tai suteiks disciplinos ir padės nepasiduoti apėmusiam tinguliui ar saldžioms pagundoms.

Aktyvi fizinė veikla turi tapti gyvenimo dalimi, todėl turėkite kantrybės. Būtų puiku, jei vos po vienos treniruotės nutirptų visi nepageidaujami kilogramai. Anksčiau, kelis mėnesius paplušėjusi, nuleisdavau rankas ir tik vėliau supratau, kad aktyvi fizinė veikla turi tapti gyvenimo dalimi. Tik po kurio laiko pajutau, kaip tvirtėja raumenys ir gerėja savijauta. Galiausiai supratau, kad be fizinio aktyvumo negaliu gyventi – jis reikalingas kaip oras.

Sportuoti reikia išmokti, nes netinkamai atliekami pratimai teikia mažai džiaugsmo. Atrodo, viskas paprasta – suradau treniruoklį ir paplušėjau „iš peties“. Dabar, kai sportuoju 4–5 kartus per savaitę ir galiu sakyti, jog esu pažengusi sportuojanti moteris, visoms pradedančioms noriu patarti – neskubėkite ir skirkite laiko išmokti taisyklingai sportuoti. Iš netinkamai atliekamų pratimų – mažai džiaugsmo ir naudos, todėl patarčiau kreiptis į profesionalų trenerį, kuris padės sudaryti asmeninį mankštos planą ir išmokti tinkamai palaikyti formą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)