- Vaidotai, papasakok šiek tiek apie save.

- Esu kilęs iš Karčekų kaimo, Anykščių rajono. Visada svajojau stoti į aktorinį, bet labai tingėjau mokytis, taigi tėvai liepė stoti bent į „proftechninę“ ir mokytis „fūristu“ būti. Nei mane domino tos „fūros“, nei ką. Mokiausi tik dėl to, kad reikėjo kažkur eiti. Įstojau ne į aktorinį, o į traktorinį (juokiasi).

Ten būčiau gavęs traktorininko teises, bet pasimokiau dvi savaites ir parašiau prašymą išeiti. Nesijaučiau laimingas ir norėjau susikoncentruoti į veiklą „YouTube“. Viskas pasiteisino, taip, kaip ir jaučiau savo kaimietiška širdimi.

- Vaidotai, kada pradėjai kurti vaizdo klipus ir kokie jie buvo iš pradžių?

- Pirmasis buvo „Kompiuterio galimybės“. Jį sukūrėme 2013 metų liepą. Tiesiog bandėme įnešti į Lietuvą kitokio humoro, tačiau tai nepasiteisino. Tada prasidėjo keiksmažodžiai ir smurtas. Kažkodėl lietuvius traukia vaizdeliai, kuriuose būna smurto ir riebių keiksmažodžių. Bandėme kitaip, bet jei jiems reikia tokio humoro, tokį ir duodame.

- Kuri ir filmuoji ne vienas. Kas Tau padeda?

- Giedrius Sasnauskas ir Mantas Grincevičius. Giedrius anksčiau piešdavo komiksus „Aferistai“ su geltonais žmogeliukais, tačiau pasiūliau jam prisidėti prie vaizdelių kūrimo. Metęs komiksus jis pradėjo rašyti scenarijus ir vis dažniau filmuotis. Dabar jau filmuojasi kiekviename klipe, o Mantas filmuoja ir montuoja.

- Kiek laiko užtrunka parašyti scenarijų, nufilmuoti ir sumontuoti vieną vaizdo medžiagą?

- Būna, kad staigiai gimsta idėja, tada ir per dieną galime sukurti scenarijų, kitą dieną nufilmuoti ir sumontuoti. Bet būna, kad viskas užtrunka ir kelias savaites.

- Tavo daina „Šėtone, prašau“ sukėlė tikrą skandalą. Ar bent nujautei ir tikėjaisi priešiškos reakcijos ją viešindamas?

- Su Giedriumi kalbėjome, kad ši daina gali užkliūti tiems, kurie mūsų nepažįsta ir nėra matę kitų mūsų darbų. Bet manėme, kad supras ir praleis pro akis, nepriims rimtai. Mes patys šios dainos net nevadiname daina, tai tiesiog eilinis mūsų vaizdelis.

- Dėl šios dainos turėjai reikalų net su policija – areštavo kompiuterius, filmavimo kameras, tačiau iki šiol nežinai, kas Tau gresia. Kada viskas turėtų paaiškėti?

- Buvo juokinga, kai pamačiau, kad kompiuterius paėmė, gimė idėjų naujam vaizdo kūriniui (šypteli). Manau, jis tikrai bus. O pareigūnai žadėjo informuoti apie tai, ar byla bus iškelta, ar ne. Greičiausiai viską sužinosiu 2015 metais.

- Kilus skandalui, Tavo gerbėjų armija „Facebooke“ pradėjo augti tiesiog akyse. Ar jauti jų paramą?

- Jaučiu didžiulį palaikymą, tik manau, kad per greitai paprašiau jų paramos. Gerbėjai į mano sąskaitą jau pervedė nemenką sumą. Didžiausia suma, kurią gavau iš vieno gerbėjo, – tūkstantis litų. Jei vis tik nebus jokios bylos, tuos pinigus panaudosiu garbingai, kam nors paaukosiu.

Visą interviu, kuriame Vaidotas atskleidė, kada prarado nekaltybę, ką galvoja apie emigraciją ir kaip skandalas paveikė jo kūrybą, skaitykite naujausiame žurnalo MIESTE.lt numeryje arba čia.