Živilei Vaškytei-Lubienėi Kalėdų senelis atrodė labai baisus
Televizijos laidų vedėja Živilė Vaškytė-Lubienė (34) neatsimena, kas ir kada jai pasakė, kad Kalėdų Senelis neegzistuoja, tačiau pamena, kaip jo laukdavo ir ieškodavo, kaip jis patenka į namus.

„Kartu su sese stengdavomės kuo ilgiau neužmigti, kad pamatytume jį, dedantį dovanas po eglute, – pasakojo Živilė. – Galop su mažesne sese sumąstėme, kad Kalėdų Senis turi slaptą įėjimą. Bandėme surasti, kur jis galėtų būti. Sugalvojome, kad greičiausiai jis yra už didelės eglės mūsų kambaryje. Bandydamos ten įlįsti, ne kartą eglę nuvertėme... Kiek žaisliukų buvo pažirę...“

Nors namuose Živilė intensyviai ieškojo slapto įėjimo, tas Kalėdų Senelis, kuris ją aplankydavo darželyje, atrodė labai gąsdinantis. „Jis buvo toks baisus. Su ta plastmasine nosimi, baisia ilga barzda... Ir dar dirbtiniu balsu. O juk reikėdavo sėstis ant kelių ir sakyti eilėraštį. Kitaip dovanos galėjai negauti“, – šyptelėjo moteris.
Živilė Vaškytė

Kalėdų senelio paslaptį išdavė draugas Vytas

Virtuvės paslapčių žinovės Beatos Nicholson (35) atžalos iki šiol tiki Kalėdų Seneliu, nors pati apie jo netikrumą sužinojo labai ankstyvoje vaikystėje. Susekusi neapdairų tėvų elgesį, kai jai pačiai buvo 5–6 metukai.

„Šventės metu pastebėjau, kad paslaptingai dingo tėvų draugas Vytas. Tada man kilo įtarimas, kad kažkas čia negerai“, – prisiminimais dalijosi Beata.

6-erių Jurgį ir 8-erių Izabelę auginanti moteris vis dar saugo Kalėdų Senelio paslaptį. „Mano vaikai jau kelia klausimus, tačiau tikiu, kad jie dar kurį laiką juo tikės, – kalbėjo B.Nicholson ir prasitarė apie papročius savo šeimoje. – Turime tradiciją – Kūčių naktį Seneliui būtinai po eglute paliekame sausainių ir pieno, o elniams – morkų. Kalėdų Senelis su elniais viskuo pasivaišina ir palieka dovanų.“