„Ši kelionė man buvo pirmoji įžanginė pamoka pasitinkant eurą. Kipre pirkau, derinau, žiūrėjau, lyginau. Ech, nebebijau aš euro, - prisipažino V. Mičiulienė. - Kas tik mūsų nespardė - euras mūsų neišgąsdins.“

Įvairias pasaulio šalis išmaišiusi moteris pastebėjo, kad iki šiol ji lankydavosi valstybėse, kuriose atsiskaitoma doleriais, šekeliais, rubliasi.

„Tai buvo pirmoji išvyka, kur susipažinau su euru. Nes ten, kur aš viešėdavau, buvo atsiskaitoma kitokia valiuta, arba man netekdavo už keliones mokėti“, - neslepia Violeta, į Kiprą savaitei išvykusi pailsėti, atsigauti ir pakeisti aplinką.

Pasak jos, visi ženklai rodė, kad reikia sustabdyti savo bėrą žirgą, kad neiškristi iš balno.

„Į Kiprą išmoviau ne šiaip. Apsilankyti saloje mane pakvietė ten gyvenanti mano bičiulė“, - naujienų portalui DELFI pasakojo iš kelionės grįžusi Violeta.

Kipre savaitę viešėjusi Violeta aplankė ne tik turistų pamėgtas vietas, kaip antai uola, kur gimė meilės deivė Afroditė.
Violetos Mičiulienės kelionės Kipre akimirkos

Lietuvė pamatė visiškai kitokį Kiprą nei dauguma turistų. Ji aplankė vietoves, kur įsikūrę jau daug metų gyvena kipriečiai, graikai.

„Žaviuosi Kipro vyrais, kurie geria kavą, žaidžia stalo žaidimus ir visą dieną bendrauja. Nieko nedirba, bet vis tiek turtingi, - juokiasi Violeta. - Niekaip neįminiau aš jų paslapties, iš kur jie gauna pinigų.“

Beje, galbūt lietuvė sulaukė ypatingo vietos vyrų dėmesio? „Meluočiau, jei sakyčiau, kad negalėjau ramiai vaikščioti gatvėmis, nes jie gulėjo man po kojomis. Taip tikrai nebuvo, - krizeno ji. - Visi kipriečiai labai draugiški žmonės. Tačiau aš nesulaukiu tokio dėmesio. Bet aš ne tam gimiau, kad viliočiau vyrus. Ir jie tai žino.“

Tačiau bene labiausiai Violetai Kipre įstrigo ten gyvenančiu kačių gausa. Tiek cerkvėje, tiek kalno papėdėje, tiek kavinėje. 

„Po to netgi pradėjau laukti švelnaus kailio apsisukimo aplink kojas. Katės salai suteikia ypatingą paslaptingumą. Apima nepaprastas jausmas, kai tu stovi cerkvėje, rankose laikai vienuolių keptą duoną, o tau apie kojas murkia trys katytės. Tai - be galo ramina ir gydo, - prisipažįsta V. Mičiulienė. - Tai šalis, kvepianti apelsinais. Tave ramina katės. Gali maudytis jūroje visus metus ir niekas tau netrukdo ilsėtis. Kipras yra paslaptinga šalis, kurios niekas iki galo nesupras. Galbūt todėl, kad ten gimė meilės deivė.“

V. Mičiulienės kelionės Kipre akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)