- Viktorija, atostogavai Maltoje. Ar pirmą kartą ten lankeisi?

- Taip, esu iš tų, kuri stengiasi kas kartą aplankyti naujas vietas.

- Maltoje daug keliavai, stengeisi pamatyti net turistų nelankomas vietas. Kodėl nepasirinkai pasyvaus poilsio?

- Jei savaitę tektų gulėti prie baseino, turbūt išprotėčiau. Maltoje prie viešbučio baseino buvau vieną kartą, tik pažiūrėti, kaip viskas atrodo (šypsosi). Kiekvieną dieną keliavome, sala nedidelė, tad pamatėme visus kampelius, tai buvo pažintinės atostogos. Tiesa, Maltoje pirmą kartą gyvenime sklandžiau parašiutu, pritvirtintu prie katerio. Nepasakyčiau, kad buvo labai ekstremalu, bet kai staigiai pakilome į orą, tai suteikė šiek tiek adrenalino.

- Ar prieš važiuodama į Maltą ieškojai informacijos ir planavai, ką ten pamatysi?

- Buvau susidėliojusi kelionės planą žemėlapyje ir kelionės metu kryžiukais žymėjau vietas, kurias jau pamatėme (šypsosi). Malta yra labai nedidelė, salos skersmuo vos 30 kilometrų. Šalia yra Gozo sala, kurios skersmuo vos 10 kilometrų. Atstumai nedideli, tad pasistengus galima viską pamatyti ir per dieną.

- Ar brangu ten atostogauti?

- Priklauso nuo to, kokiame viešbutyje apsigyvensite. Didžiausią išlaidų dalį sudarė viešbučio, automobilio nuomos ir lėktuvo bilietų kainos. Maistas tikrai nėra labai brangus – kainos europietiškos.

- Kokį vietinį patiekalą arba gėrimą teko ragauti?

- Visų atostogų metu ieškojome ko nors vietinio, tačiau neradome. Malta – buvusi Didžiosios Britanijos kolonija. Saloje net galima pamatyti angliško stiliaus raudonas telefonų būdeles. Meniu – standartinis. Vienintelis egzotiškas dalykas, kurį teko ragauti – laukinių kaktusų vaisiai.

- Kokia valiuta apsipirkinėjote Maltoje?

- Eurais. Labai patogu.

- Ar dar kartą skristum atostogauti į Maltą?

- Nenorėčiau ten grįžti, nes spėjome viską pamatyti, net mažiausius kaimelius. Maltoje yra tokių kaimelių, kuriuose nustembi žmogų pamatęs. Apvažiavome visas pakrantes, tikrai labai gražu. Pamatėme viską, ką galėjome pamatyti, todėl nors ir nesakau, kad niekada gyvenime ten negrįšiu, manau, dar liko kitų vietų, kurias norėčiau aplankyti.

Visą interviu ir Viktorijos Sutkutės nuotraukų galeriją iš Maltos rasite naujausiame žurnalo MIESTE.lt numeryje arba čia.