Galimybę jiems atvykti į Vilnių prieš šventes suteikė „Spalvoto meduolio dienos“ organizatoriai, akcijos metu rinkę tam lėšų. Idėją įgyvendino kulinarinių knygų autorė – maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė ir dekoratorės.

„Iki šiol neteko nei kepti, nei lipdyti populiarių kalėdinių namelių – tai mano pirmoji patirtis, kuri, manau, pravers puošiant namus. Šventės artėja, tad norisi jas pasitikti atitinkamai – jaukiais, spindinčiais ir Kalėdom kvepiančiais namais“, – sako Aušra Štukytė. Teatro ir televizijos aktorės namuose tradiciškai Kūčių vakarą puošiama eglutė, o žvakutės, lemputės ir mandarinai karaliauja visą gruodį.

„Jau daugiau nei ketverius metus rašydama maisto tinklaraštį, o dabar ir išleidusi antrąją kulinarinę knygą, vis pagalvodavau, jog šventes norėčiau įprasminti išplėsdama savo veiklą ir į ją įtraukdama vaikus. Būtent jiems šventės – tikras, nuoširdus džiaugsmas, dar negadinamas skubėjimu, rūpesčiais, darbais ir įsipareigojimais. Deja, bet globos namuose augančių vaikų šventės kitokios. Tikiuosi, kad išvykos į Vilnių ir namelių lipdymas leis jiems pajusti tikrąją Kalėdų dvasią“, – sako kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.

Kartu su R. Ničajiene ir A. Štukyte namelius lipdė ir dekoravo aktorė Eglė Driukaitė, TV laidų vedėjos Laima Kybartienė ir Eglė Daugėlaitė, keksiukų karaliene tituluojama verslininkė Liucina Rimgailė, atlikėjas Juozas Liesis, TV projekto „Lietuvos balsas“ finalo dalyviai. Jų sukurti sausaininiai nameliai papildė „vaikų miestą“. 

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)