Specialioje naujienų portalo DELFI rubrikoje „Žvaigždės tribūna“ šią savaitę savo nuomonę apie tai išsako atlikėja ir TV3 projekto „Lietuvos talentai“ teisėja Rūta Ščiogolevaitė-Damijonaitienė.

Žinoma moteris jau daug metų neperka kalėdinių dovanų savo draugams bei artimiesiems ir nepasiduoda dovanų pirkimo šurmuliui.

R. Ščiogolevaitė-Damijonaitienė savo šeimoje įvedė gana neįprastą tradiciją per Kalėdas draugams nieko nedovanoti. Dovanas ji perka tik vaikams. Pašnekovė pabrėžia, kad ji labiau vertina patį pabuvimą su artimiausiais žmonėmis nei dovanų laukimą.

Atlikėja pasakojo, kad jos artimieji šią jos tradiciją sutiko labai palankiai.

„Nenoriu, kad mano Kalėdos būtų komerciškos, - sakė ji. - Ši šventė yra labai komercializuota. Nedarau to piktai. Tiesiog taip susiklostė savaime. Artimiesiems labai patiko ši mintis. Mes kai norime ką nors padovanoti, dovanojame be progos.“

Nors R. Ščiogolevaitė-Damijonaitienė nepasiduoda masiškai dovanų pirkimo manijai, tačiau kalėdinė atmosfera, tvyranti mieste prieš didžiąsias žiemos šventes, jai labai patinka.

„Yra žmonių, kuriems labai patinka pirkti dovanas. Kiekvienas renkasi, kaip jam gyventi ir ką pirkti. Tačiau aš ir pati nemėgstu nepraktiškų dovanų, kurios yra akivaizdžiai neaiškios paskirties ir nežinia, į kurį stalčių padėti, - prisipažįsta ji. - Tačiau manęs neerzina kalėdinė atmosfera. Atvirkščiai – žiemos švenčių nuotaikos man labai patinka. Žmonės pradeda puoštis, būna linksmensi. Todėl ir lemputės, ir eglutės, ir Kalėdų seneliai parduotuvėse man yra gražu. Bet aš pati dar gyvenu rudeniu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)