Galvoja, ką valgo

Nesu labai liekna, tačiau jei valgyčiau, ką noriu, būčiau kur kas storesnė. Žinoma, skubančiam ir intensyvų gyvenimą gyvenančiam žmogui tai nėra paprasta. Tačiau, galima išvengti atsitiktinių sumuštinių, bandelių. Į darbą nešuosi namuose pagamintą maistą. Ir taip daro visi mano kolegos. Man labai patinka ši mada. Kai valgai kavinėje, nežinai, kas yra įdėta į patiekalą. Kaip sakė vienas mano pašnekovas medikas, jį apima siaubas, kai pamato dienos pietus valgant dvidešimtmetį ir penkiasdešimtmetį.

Stengiuosi valgyti kuo natūralesnį maistą – be padažo, gamintą orkaitėje, verdu sriubas. Labai mėgstu žuvį, daržoves. Kartais ryte sau leidžiu suvalgyti sumuštinį. Tačiau ant duonos būna tik virta jautiena. Džiaugiuosi, kad nemėgstu saldumynų. Jų nevalgo ir mano dvylikametė dukra Adelė, atiduoda draugėms.

Pinigų brangiems kremams neleidžia

Grožio procedūros kainuoja brangiai. Jei turėčiau galimybių, investuočiau į jas daugiau pinigų. Esu įsitikinusi, kad ne brangiausiuose kremuose yra laimė. Patikima kosmetologe tikrai gali parekomenduoti gaminių, kurie nekainuoja kelių šimtų litų ir bus geri. Dažnai mes sumokame už vardą ir reklamą. Grietinė iš šaldytuvo tikrai neišgelbės tavo grožio. Ne be reikalo žmonės dirba laboratorijose ir ieško produktų, galinčių labiau paveikti odą.

Esu už natūralias grožio procedūras. Su šiais dalykais reikia elgtis labai atsargiai. Niekada nežinai, kas gali nutikti po 10 metų. Visada sakiau, kad mezoterapija yra gerai. Tai būdas, pamaitinti odą vitaminais. Tai nėra pati maloniausia, bet ir ne pati skausmingiausia procedūra. Taip pat esu išbandžiusi ozono terapiją.

Manau, kad vienas veiksmingiausių dalykų yra veido masažas. Gali išmokti jį darytis pati arba eiti pas specialistę. Viena mano pažįstama kosmetologė neseniai grįžo iš Paryžiaus. Dabar ten madingiausias dalykas – limfodrenažinis masažas. Jo būdu galima padailinti veido ovalą.

Daiva Tamošiūnaitė

Pasibaisėjusi putliomis lūpomis 

Lūpų putlinimas man yra visiškas siaubas. Net jei procedūra būna padaryta gražiai, lūpos ne per daug didelės, aš vis tiek matau. Man negražu, siaubų siaubas. Kaip galima suvokti, kad tai yra gražu? Nesu prieš plastines operacijas, tačiau manau, kad tai yra paskutinis dalykas, kurį reikėtų bandyti. Operacijos gali būti labai kardinalios, arba tokios, kurios yra mažai pastebimos. Yra daug dalykų, kuriuos būtų galima išbandyti prieš operacijas: masažai, taisyklinga odos priežiūra, tinkamas makiažas.

Smerkia grožio kultą

Reiškinį, kai jaunos merginos kreipiasi į plastikos chirurgus, vertinu labai blogai. Jos svajoja apie didelę krūtinę, botulino toksino procedūras. Pykstu dėl propaguojamo grožio kulto. Ypač tai veikia paaugles. Jei mano veidas nuotraukoje yra labai lygus, nereiškia, kad toks ir yra. Juk tai sukuriama dėka makiažo, apšvietimo, kompiuterinių programų. Tačiau jaunai merginai to nepaaiškinsi, jos mato tik rezultatą. Labai blogai, kai grožio kultas tampa kompleksų priežastimi. Mano dukra merginas, apie kurias mes dabar kalbame, vadina „fyfomis“. Tikiuosi iš jos nesulauksiu pageidavimų būti tokia, kol kas ji tikrai to nenorėtų. Galbūt vyresnei raukšlės gali priminti sunkius išgyvenimus. Dėl to ji gali norėti jas pašalinti. Tačiau taip galima elgtis tikrai ne 20 metų.

Apie plastines operacijas

Neatsisakyčiau plastinės operacijos. Veido ovalą išlaikyti yra labai sudėtinga. Jei apie tai galvoji, vertėtų pasidaryti iki 50 metų. Nematau nieko blogo, jei vyresnio amžiaus moteris, norėdama pristabdyti senėjimo procesą, į pagalbą pasitelkia plastikos chirurgus. Gražia moterimi galiu pavadinti Gražiną Baikštytę. Jos veide yra raukšlelių, jis nėra išlygintas, ji labai gražiai sulaukė savo amžiaus. Niekada negalvojau, ką norėčiau pasitobulinti pati. Jei esi nusprendęs, kad tau būtinai reikia operacijos, pirmiausia reikia pradėti nuo savo galvos – susidėlioti mintis. 

D. Tamošiūnaitė įsiamžino fotosesijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)